PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 148/1999 • 2) Obnavljanje leda mora se provoditi onoliko često koliko je to potrebno tijekom razdoblja koje nije duže od 12 sati.
NN 148/1999 • 4) Upakirani proizvodi moraju se skladištiti u komori na temperaturi od 00 C do +40 C.
NN 148/1999 • 5) Proizvodni pogoni moraju imati opremu za zamrzavanje dostatne snage da se postigne brzo snižavanje temperature.
NN 148/1999 • 6) Iz tehničkih razloga vezanih za metodu zamrzavanja i rukovanja takvim proizvodima, za cijelu ribu zamrznutu u salamuri i predviđenu za konzerviranje u limenkama mogu se dopustiti temperature do -90 C.
NN 148/1999 • Objekti u kojima se provode postupci odmrzavanja proizvoda od riba moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
NN 148/1999 • - proizvodi se moraju odmrzavati na način da se spriječi njihovo kontaminiranje te omogući adekvatno otjecanje vode koja nastaje pri otapanju;
NN 148/1999 • - dozvoljava se odmrzavanje na zraku sobne temperature, vodom ili u komori za odmrzavanje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 148/1999 • 1) Prilikom provođenja postupaka konzerviranja, filetiranja, dimljenja, soljenja, mariniranja, kuhanja rakova i školjaka, sušenja ribljeg mesa te daljnje mehaničke prerade ribljeg mesa, mora se:
NN 148/1999 • - voditi posebna evidencija o provođenju samog postupka (bilježiti temperatura, vrijeme termičke obrade, sadržaj soli, pH, sadržaj vode);
NN 148/1999 • 2) Proizvođač mora osigurati provjere djelotvornosti tehničkih postupaka kod konzerviranja proizvoda od riba, na način da provodi:
NN 148/1999 • 3) Riba i proizvodi od riba koji se konzumiraju sirovi ili gotovo sirovi moraju se zamrzavati na temperaturi koja nije viša od -200 C u svim dijelovima proizvoda, kroz najmanje 24 sata.
NN 148/1999 • a) riblje meso koje se konzumira sirovo ili gotovo sirovo, kao npr. sirova haringa "Maatje";
NN 148/1999 • c) marinirana i/ili soljena haringa kada postupak mariniranja nije dostatan za uništavanje ličinki nematoda.
NN 148/1999 • VI. VETERINARSKO-ZDRAVSTVENI UVJETI KOJE MORAJU ISPUNJAVATI OBJEKTI ZA USKLADIŠTENJE, OBRADU I PRERADU PROIZVODA ULOVA I AKVAKULTURE
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 129/07, Broj 100/07,
Broj 170/04, Broj 76/07,
Broj 84/92, Broj 4/97
LINK - TRGOVINA, ZAPOSLENJA, NATJEČAJI, JAVNI SERVISI, UPRAVA