PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 187/2004 • a) popis svih svinja na gospodarstvu prema kategorijama te broj bolesnih, uginulih ili vjerojatno zaraženih u svakoj kategoriji. Popis svinja mora biti redovito ažuriran, kako bi se uzele u obzir novorođene i uginule svinje u razdoblju dok traje sumnja na klasičnu svinjsku kugu na gospodarstvu, a podaci iz popisa moraju biti dostupni po zahtjevu i provjereni tijekom svake službene kontrole i nadzora;
NN 187/2004 • c) zabranu prometa svinja sa i na gospodarstvo, a ako je potrebno i zabranu stavljanja u promet drugih životinja sa gospodarstva te narediti provedbu mjera dezinsekcije i deratizacije;
NN 187/2004 • e) zabranu stavljanja u promet mesa, proizvoda od svinja, sjemena, jajnih stanica i embrija svinja, stočne hrane, otpadaka i opreme, kojom se može širiti virus klasične svinjske kuge, osim ako to dozvoli nadležni veterinarski inspektor. Meso, proizvodi od svinja, sjeme, jajne stanice i embriji svinja ne smiju biti stavljeni u promet za trgovinu unutar EU;
NN 187/2004 • h) postavljanje dezinfekcijskih barijera na ulazu i izlazu iz objekata u kojima se drže svinje te na ulazu i izlazu s gospodarstva. Svaka osoba koja ulazi ili izlazi iz gospodarstva mora provesti odgovarajuće biosigurnosne mjere koje su potrebne za smanjivanje opasnosti od širenja virusa klasične svinjske kuge. Osim toga sva prijevozna sredstva moraju biti dezinficirana prije izlaska s gospodarstva.
NN 187/2004 • (3) Ako epidemiološko stanje to zahtijeva, a osobito na području s visokom gustoćom svinja, Uprava može:
NN 187/2004 • a) narediti provedbu mjera iz članka 5. stavka 1. ovog Pravilnika na gospodarstvu iz stavka 2. ovoga članka, a ako to uvjeti dozvoljavaju:
NN 187/2004 • – može ograničiti primjenu ovih mjera samo na svinje koje su sumnjive da su zaražene virusom klasične svinjske kuge i samo na dio gospodarstva gdje se one drže, pod uvjetom da su te svinje smještene, držane i hranjene potpuno odvojeno od drugih svinja na gospodarstvu;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 187/2004 • b) privremeno uspostaviti područje kontrole oko gospodarstva iz stavka 2. ovoga članka, a odgovarajuće mjere iz stavka 1. ili 2. ovoga članka moraju biti provedene na gospodarstvima na kojima se drže svinje, unutar toga područja.
NN 187/2004 • (4) Mjere iz stavka 2. ovog članka moraju se provoditi dok sumnja na klasičnu svinjsku kugu nije službeno isključena.
NN 187/2004 • Mjere koje se provode u sluČaju potvr?ene pojave klasične svinjske kuge na gospodarstvu
NN 187/2004 • a) usmrćivanje svih svinja na zaraženom gospodarstvu, bez odgađanja, pod službenim nadzorom i na način da se tijekom usmrćivanja i prijevoza spriječi širenje virusa klasične svinjske kuge;
NN 187/2004 • b) uzimanje dovoljnog broja uzoraka od usmrćenih svinja u skladu s Dijagnostičkim priručnikom, kako bi se utvrdio način unošenja virusa klasične svinjske kuge na gospodarstvo i odredilo koliko je dugo virus bio prisutan na gospodarstvu prije nego je ova bolest prijavljena;
NN 187/2004 • d) pronalaženje i neškodljivo uklanjanje pod službenim nadzorom mesa svinja koje su zaklane u razdoblju između vjerojatnog unosa virusa klasične svinjske kuge na gospodarstvo i početka provedbe naređenih mjera;
NN 187/2004 • e) pronalaženje i neškodljivo uklanjanje pod službenim nadzorom sjemena, jajnih stanica i embrija svinja, koji su bili uzeti u razdoblju između vjerojatnog unosa virusa klasične svinjske kuge na gospodarstvo i početka provedbe naređenih mjera, na način da se spriječi širenje virusa klasične svinjske kuge;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 110/01, Broj 74/08,
Broj 69/98, Broj 81/99,
Broj 33/05, Broj 89/06
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA