PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora stalno raspolagati dovoljnim količinama higijenski ispcavne vode, koja se osigurava priključkom na javni vodovod, a gdje javni vodovod ne postoji, to se mora osigurati na drugi način sukladno posebnim propisima.
NN 57/1995 • (3) Krute otpadne tvari moraju se, uz osigurane sanitarno-higijenske i tehničke uvjete sukladno posebnim propisima, redovito odstranjivati iz ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora biti priključen na javnu električnu mrežu ili na drugi odgovarajući način biti opskrbljen električnom energijom.
NN 57/1995 • (2) Električno osvjetljenje mora biti osigurano u svim prostorijama ugostiteljskog objekta.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora biti priključen na javnu telefonsku mrežu, osim na mjestima gdje takve mogućnosti ne postoje.
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekti za smještaj i restorani moraju imati osiguran najmanje jedan telefonski aparat na raspolaganju gostima, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • Ugostiteljski objekt mora biti opremljen aparatima i drugom opremom za gašenje požara sukladno posebnim propisima. Zaposleno osoblje mora biti osposobljeno za rukovanje tim aparatima i opremom.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 57/1995 • (2) Ugostiteljski objekt koji posluje samo ljeti ne mora imati osigurano grijanje prostorija, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno.
NN 57/1995 • (1) U ugostiteljskom objektu visina od poda do stropa (dalje u tekstu: unutarnja visina) u prostorijama za boravak, blagovanje i u prostorijama za usluživanje gostiju, mora iznositi 2,80 m, a u smještajnim jedinicama unutarnja visina mora iznositi 2,40 m, ako ovim Pravilnikom nije drukčije određeno,
NN 57/1995 • (2) Iznimno, od odredbe stavka 1. ovoga đlanka, u prostorijama za boravak, blagovanje i usluživanje gostiju, unutarnja visina može iznositi 2,50 m ako je u ugostiteljskom objektu ili prostoriji objekta ugrađen klima uredaj.
NN 57/1995 • (4) U prostorijama ugostiteljskog objekta s koso izvedenim stropom ili stropom različitih razina, prosječna unutarnja visina mora biti sukladna odredbi stavka 1. ovoga članka.
NN 57/1995 • (5) U ugostiteljskom objektu smještenom u zgradi koja je povijesno-kulturni spomenik, poslovne prostorije ne moraju imati unutarnju visinu propisanu ovim Pravilnikom, uz uvjet da se u procesu rada ne pojavljuju nikakve štetne imisije i da na svaku zaposlenu osobu dolazi najmanje 1 m2 zračnog prostora i 2 m2 slobodne površine poda.
NN 57/1995 • (2) U ugostiteljskom objektu, koji usluge prehrane gostima pruža samoposluživanjem, moraju biti osigurani higijenski uvjeti sukladno posebnim propisima.
NN 57/1995 • (1) Ugostiteljski objekt mora imati uređene i opremljene prostorije za osobnu higijenu gostiju (zahodi i kupaonice) sukladno ovom Pravilniku, ako Pravilnikom nije drukčije određeno.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 190/03, Broj 71/94,
Broj 1/07, Broj 92/08,
Broj 72/09, Broj 125/05
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI