PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 93/2002 • Kod zdravstvenih radnika to znači redukciju ili uklanjanje tranzitorne mikrobiološke flore ruku higijenskim pranjem (redukcija od 3 1 log CFU) ili dezinfekciju ruku utrljavanjem (redukcija od 3 2,5 log CFU). Provodi se izvan operacijskih sala.
NN 93/2002 • Pod prikupljanjem, razvrstavanjem, pranjem i transportom bolničkog rublja te sterilizacijom po potrebi, podrazumijeva se:
NN 93/2002 • 1. prikupljanje nečistog rublja odmah nakon skidanja s bolesnika i/ili kreveta i stavljanje u posebne platnene ili nepropusne vreće bez razvrstavanja te odvoženje u praonu ili privremeno odlaganje u prostoriju za nečisto, koja se čisti i dezinficira svakodnevno;
NN 93/2002 • 2. odvajanje kontaminiranog rublja (krvlju ili rezistentnim bolničkim vrstama) i zasebno odvoženje u praonu;
NN 93/2002 • 4. skladištenje čistog, klasificiranog i priređenog rublja u suhom i zračnom prostoru. Po dnevnom rasporedu odvoženje na odjele/središnju sterilizaciju na čistim i dezinficiranim kolicima, zapakirano u čiste nepropusne vreće ili u dezinficiranim spremnicima;
NN 93/2002 • 5. steriliziranje određenih kategorija rublja (operacijsko i dr.).
NN 93/2002 • Pod osiguranjem i kontrolom zdravstvene ispravnosti namirnica uključujući i vodu za piće te sanitarno-tehničkih i higijenskih uvjeta pripreme, čuvanja i podjele hrane podrazumijeva se:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 93/2002 • 2. pohađanje tečaja za stjecanje osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica;
NN 93/2002 • 3. nošenje odgovarajuće propisane radne odjeće osoba koje pripremaju, prevoze i serviraju hranu;
NN 93/2002 • 4. uklanjanje bolesnih osoba i kliconoša iz lanca pripreme i podjele hrane;
NN 93/2002 • 6. svakodnevno pranje i dezinfekcija pribora i opreme, uključujući kolica za prijevoz hrane.
NN 93/2002 • Pod osiguranjem zdravstvene ispravnosti vode za potrebe hemodijalize podrazumijeva se provođenje posebne kontrole kakvoće vode zatvorenog sustava u jedinicama za dijalizu, koja mora udovoljiti bakteriološkim kriterijima uz fizikalno-kemijske.
NN 93/2002 • STANDARDI BAKTERIOLOŠKE ISPRAVNOSTI TEKUĆINA U SUSTAVU HEMODIJALIZE
NN 93/2002 • Pri pojavi endotoksičnih reakcija u bolesnika određuje se količina endotoksina u tretiranoj vodi i dijaliznoj otopini, a određuje se standardiziranim LAL-testom. Dozvoljena razina endotoksina iznosi 0,5 IU/mL.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 93/04, Broj 115/01,
Broj 132/07, Broj 35/93,
Broj 141/09, Broj 7/09
LINK - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE, POSLOVNE INFORMACIJE, PONUDA