PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 48/1995 • (1) Ugostiteljski objekti u smislu ovoga Zakona su ugostiteljski objekti za smještaj i ugostiteljski objekti za prehranu, a razvrstavaju se u pet skupina i to:
NN 48/1995 • 2. kampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj (vrste: kamp, soba za iznajmljivanje, apartman, kuća za odmor, omladinski hotel, odmaralište, prenoćište i sl.),
NN 48/1995 • 3. restorani (vrste: restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, slastičarnica, bistro, pizzeria, objekt brze prehrane i sl.),
NN 48/1995 • 4. barovi (vrste: kavana, noćni bar, disco-bar, caffe-bar, pivnica, buffet, konoba, krčma i sl.),
NN 48/1995 • (3) Ministar turizma utvrdit će propisom iz stavka 2. ovoga članka i minimum usluga koje je ugostitelj dužan pružati u pojedinoj vrsti ugostiteljskog objekta.
NN 48/1995 • (1) Ugostiteljski objekti za smještaj kategoriziraju se ovisno o uredenju, opremi, uredajima, uslugama, održavanju i drugim elementima i mjerilima za kategorizaciju. Oznaka za kategoriju pojedinog ugostiteljskog objekta za smještaj je zvjezdica.
NN 48/1995 • (2) Ministar turizma utvrdit će propisom iz članka 13. stav ka 3. ovoga Zakona i vrste ugostiteljskih objekata za smještaj koji se kategoriziraju, kategorije, elemente i mjerila za kategorizaciju i način kategorizacije ugostiteljskih objekata.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 48/1995 • (4) lznimno od odredbe stavka 3. ovoga članka, na zahtjev ugostitelja, mogu se kategorizirati ugostiteljski objekti vrste restoran iz skupine restorani. Oznaka za kategoriju pojedinog restorana je brončana, srebrna ili zlatna kuharska kapa.
NN 48/1995 • (5) Ministar turizma propisat će elemente, mjerila i način kategorizacije restorana.
NN 48/1995 • Ugostiteljski objekt koji prestane ispunjavati uvjete propisane za odredenu vrstu i kategoriju objekta ne može poslovati kao ta vrsta i kategorija ugostiteljskog objekta.
NN 48/1995 • (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ugostiteljski objekt može imati naziv dvije vrste ugostiteljskih objekata, ako za svaku vrstu ispunajva uvjete peopisane ovim Zakonom i drugim propisima, te ako su usluge dopunjavajuće.
NN 48/1995 • Naziv vrste ugostiteljskog objekta može se promijeniti, ako
NN 48/1995 • Ugostitelj ne može početi obavljati ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskom objektu, prije nego što od nadležnog ureda, odnosno Ministarstva turizma pribavi rješenje da je udovoljeno minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju.
NN 48/1995 • (1) Za svaki ugostiteljski objekt, ugostitelj mora imati voditelja poslovanja (stručni poslovoda, direktor i sl.) ugostiteljskog objekta (u daljnjem tekstu: voditelj poslovanja).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 170/04, Broj 52/09,
Broj 113/04, Broj 107/01,
Broj 123/99, Broj 80/04
LINK - POSLOVNI PROGRAMI, INVESTICIJE, POTICAJI, KREDITI, UGOVORI