PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 73/2004 • 6. Upotreba zaštitne krpe ili rukavica samo u slučaju termičke obrade hrane;
NN 73/2004 • »10. Umivaonik s tekućom toplom i hladnom vodom, za osoblje u kuhinji, tekući sapun, papirnati ručnici ili aparat za sušenje ruku;
NN 73/2004 • 11. Osoblje mora nositi odjeću i kapu sukladno posebnom propisu;
NN 73/2004 • 12. Upozorenja o zabrani: konzumiranja hrane i pušenja, izložena na vidljivom mjestu;«;
NN 73/2004 • »U kuhinji mora biti besprijekoran red i čistoća, a otpaci se moraju redovito odstranjivati.«
NN 73/2004 • U članku 50. u stavku 2. točke: 4., 5., 6., 10., 12. i 13., mijenjaju se i glase:
NN 73/2004 • »4. Uređaje za odvod dima, pare i mirisa (napa s mehaničkim odsisom);
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 73/2004 • 6. Kraj svake radne površine koš za otpatke s poklopcem na nožno otvaranje;
NN 73/2004 • 10. Odvojeni prostor s trodjelnim sudoperom, s tekućom toplom i hladnom vodom za pranje bijelog posuđa i odvojeni prostor s dvodjelnim sudoperom, s tekućom toplom i hladnom vodom za pranje crnog posuđa. Ako se posuđe pere u stroju za pranje posuđa, tada
NN 73/2004 • 12. Osoblje mora nositi odjeću sukladno posebnom propisu (kuharsku odoru);
NN 73/2004 • »(1) U smještajnom objektu prostorije i priručni prostori za spremanje i čuvanje namirnica i pića moraju biti odvojeni od: kuhinje, prostorije za usluživanje u kojoj se nalazi točionik, prostora za pripremanje jela ako se radi o centralnoj pripremnici, ako ovim Pravilnikom nije drukčije propisano. Te prostorije i prostori moraju biti opremljeni odgovarajućim policama i/ili ormarima s pretincima za smještaj namirnica i pića.
NN 73/2004 • (2) Prostorije i priručni prostori za čuvanje lako pokvarljivih namirnica moraju biti opremljeni rashladnim komorama ili hladnjacima odgovarajućeg kapaciteta, kojima se omogućava odvojeno čuvanje namirnica različitog porijekla (biljnog, životinjskog i dr.).
NN 73/2004 • (4) U prostorijama i priručnim prostorima iz stavka 1. ovog članka, ako postoje, prozori i drugi odgovarajući otvori, osim vrata, moraju biti mrežicom zaštićeni od mogućnosti ulaska insekata.
NN 73/2004 • (5) Namirnice i proizvodi čuvaju se u prostorijama i priručnim prostorima, komorama i u rashladnim uređajima tako da se spremaju u rashladne prostorije ili uređaje zasebno za meso, za ribu, za povrće i voće, za mliječne proizvode, poluproizvode i pripravke, za dogotovljena jela i sl., na način propisan odredbama ovog Pravilnika.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 50/08, Broj 156/09,
Broj 75/93, Broj 39/99,
Broj 133/05, Broj 122/05
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO