PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 102/2003 • – destilacijom prevrelih sirovina koje sadrže šećer ili su prethodno ošećerene, sa ili bez dodavanja arome i/ili maceracijom aromatskog bilja i plodova i/ili dodavanjem aroma, šećera i drugih sladila etilnom alkoholu i/ili proizvodima utvrđenim ovim pravilnikom;
NN 102/2003 • – jaka alkoholna pića na bazi rafiniranog alkohola (etanola) ili žitnog destilata,
NN 102/2003 • Kod svih proizvoda iz stavka 2. ovoga članka obvezno je deklariranje udjela alkohola u %vol, a kod gaziranih alkoholnih pića – udio alkohola u %vol i udio ugljičnog dioksida u g/l.«
NN 102/2003 • U članku 13. stavak 1. riječi: »može u proizvodnji varirati od 15% do 75% zamjenjuju se riječima: »ne može biti veća od 86%.«
NN 102/2003 • »Voćne rakije (šljivovica, rakija od marelice, rakija od višnje, rakija od jabuke, rakija od kruške i ostale rakije), osim uvjetima iz članka 14. ovog pravilnika, moraju udovoljavati i ovim uvjetima:
NN 102/2003 • – alkoholna jačina: destilat do 86 %vol, gotov proizvod najmanje 37,5 %vol,
NN 102/2003 • Pod sadržajem hlapivih tvari podrazumijeva se količina hlapivih tvari osim etilnog i metilnog alkohola sadržanog u alkoholnom piću dobivenom isključivo destilacijom, kao rezultat isključivo destilacije i redestilacije korištenih sirovina.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 102/2003 • U članku 19. stavak 1. riječi: »25 do 55vol.%« zamjenjuju se riječima: »do 86 %vol«.
NN 102/2003 • U članku 29. stavak 3. brojka »40« zamjenjuje se brojkom »25«.
NN 102/2003 • »Klekovača mora sadržavati najmanje 37,5 %vol alkohola, a ostale sastojke kao i šljivovica.«
NN 102/2003 • U članku 33. stavak 2. alineja 2. riječi: »40 do 50« zamjenjuju se riječima: »najmanje 37,5 %vol«.
NN 102/2003 • U članku 35. stavak 4. alineja 1. riječi: »40 do 52« zamjenjuju se riječima: »najmanje 37,5 %vol.«
NN 102/2003 • U članku 39. iza riječi: »viski« dodaju se riječi: »(whisky ili whiskey)«.
NN 102/2003 • »Pod nazivom džin (gin), smatra se proizvod dobiven miješanjem rafiniranog etilnog alkohola i destilata macerata borovice i drugog aromatskog bilja, uz dodatak drugih aroma, osim ulja borovice, s time da okus borovice prevladava.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 66/09, Broj 34/93,
Broj 1/09, Broj 40/07,
Broj 93/09, Broj 33/92
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO