PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 101/2004 • »Ministarstvo jednom godišnje dostavlja znanstvenoj organizaciji ili drugoj pravnoj osobi upisanoj u Upisnik znanstvenih organizacija popis svih zaposlenika s podacima iz Upisnika.«
NN 101/2004 • Na temelju članka 25. Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost (»Narodne novine« br. 60/96, 113/97, 7/99, 112/99, 44/00, 63/00, 80/00, 109/00, 54/01 i 58/03) a u svezi Zakona o porezu na dodanu vrijednost (»Narodne novine« br. 47/95, 106/96, 164/98, 105/99, 54/00, 73/00 i 127/00) i članka 23. Statuta Hrvatske obrtničke komore (»Narodne novine« br. 21/99, 62/02 i 158/02), Skupština Hrvatske obrtničke komore na 4. sjednici održanoj 30. lipnja 2004. godine donijela je:
NN 101/2004 • O DOPUŠTENOJ VISINI KALA, RASTEPA, KVARA I LOMA U UGOSTITELJSTVU
NN 101/2004 • Odlukom o dopuštenoj visini kala, rastepa, kvara i loma u ugostiteljstvu (u daljnjem tekstu: Odluka) utvrđuje se na temelju iskustava struke dopuštena visina kala, rastepa, kvara i loma do koje fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost na temelju Zakona o obrtu (»Narodne novine br. 49/03 – pročišćeni tekst) i posebnih propisa koji uređuju ugostiteljsku djelatnost mogu navedene rashode knjižiti kao troškove poslovanja.
NN 101/2004 • Na utvrđene vrijednosti iz stavka 1. ovog članka ne obračunava se porez na osnovi Zakona o porezu na dodanu vrijednost.
NN 101/2004 • Pod kalom, rastepom, kvarom i lomom podrazumijevaju se gubici na proizvodima koji nastaju kao posljedica prirodnih utjecaja ili kao posljedica radnji koje se neophodno poduzimaju u rukovanju proizvodima prilikom njihove obrade odnosno skladištenja u ugostiteljstvu, i to :
NN 101/2004 • a) pri fizičkoj obradi proizvoda u kuhinji – kosti, kožica, masnoće i sl., pri sječenju svježeg i suhog mesa, riba, rakova, školjki, mekušaca, pri obradi i kod posluživanja sireva, suhomesnatih proizvoda, te čišćenja voća i povrća;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 101/2004 • c) pri toplinskoj obradi proizvoda u kuhinji – kuhanje, pirjanje, prženje i pečenje;
NN 101/2004 • 2. Rastep u skladištu i kuhinji - rastepanje, iscurenje, topljenje, razlijevanje, i dr;
NN 101/2004 • 3. Kvar u skladištu i kuhinji - truljenje, klijanje, užegnuće i sl.
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka (kalo) pri čuvanju u skladištu zbog isušenja i isparenja (utvrđuje se za razdoblje uskladištenja), može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka pri obradi (otpaci), može iznositi do:
NN 101/2004 • Dopuštena visina gubitaka pri toplinskoj obradi može iznositi do:
NN 101/2004 • – redovitim popisom robe, odnosno na drugi način utvrđen aktom fizičke odnosno pravne osobe poduzetnika – poreznog obveznika.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 97/08, Broj 66/06,
Broj 91/92, Broj 1/05,
Broj 106/95, Broj 56/92
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO