PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-kao-temeljne-ulazne-sirovine-zhxs NN 46/2004

• mase za vezanje (poliamid-imidi, polifenilensulfid, polietersulfon, silikonske smole i poliarilsulfon dobiven od 4,4ž-dihidroksi-difenilsulfona i 1,4-dihidroksi-benzola).


Stranica 2004-04-46-1091 NN 46/2004

• Gotovi premazi iz stavka 1. ovoga članka moraju biti tako osušeni i sinterirani ili umreženi da iz njih na hranu mogu prijeći samo minimalne, tehnički neizbježive količine niskomolekularnih tvari, točnije hlapljivi sastojci (posebice otapala), uz uvjet da pritom ne utječu na organoleptička svojstva hrane s kojom su u neposrednom dodiru, zbog čega moraju u uputi za uporabu imati navedeno, da se prije prve uporabe moraju jednom iskuhati vodom i potom izribati masnoćom.


Internet NN 46/2004

• Specifična migracija iz premaza iz stavka 1. članka 41. ovoga Pravilnika određuje se u destiliranoj vodi, 3% (v/v) octenoj kiselini i standardnoj masnoći (ili prirodnim mastima i uljima) i to pod sljedećim uvjetima:


Internet stranice NN 46/2004

• za premaze iz stavka 2. članka 41. ovoga Pravilnika ekstrakcija se provodi tijekom 60 minuta pri temperaturi od 95oC u vodenim model otopinama, odnosno 30 minuta pri 200oC u standardnoj masnoći; uvjeti se mogu promijeniti, ovisno o uvjetima u praksi, ako se oni bitno razlikuju;


Internet stranice NN 46/2004
• Najviše dopuštene vrijednosti za specifičnu migraciju su sljedeće:

Internet stranice NN 46/2004
• Debljina premaza iz stavka 1. ovoga članka iznosi u pravilu najviše 60 mm.

Internet stranice NN 46/2004 • Omekšane poli(vinil-kloridne) folije, premazi i tube općenito smiju sadržavati dopuštena monomerna i/ili polimerna omekšavala u količini do najviše 35%, izraženo na gotov proizvod (odnosno kod višeslojnih folija ili višestranih premaza izraženo na površinski sloj koji dolazi u neposredan dodir s hranom) ako folija ne dolazi u izravan dodir s praškastom i finozrnatom hranom, hranom koja u vanjskoj fazi sadržava masti i ulja, navoštenom i parafiniranom hranom, mlijekom i mliječnim proizvodima, uključujući sir, i hranom koja sadržava etanol ili eterična ulja. Ta se ograničenja ne odnose na folije za pakiranje svježeg mesa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 46/2004 • Ako su u polimerima zastupljena navedena monomerna i polimerna omekšavala, oni ne smiju sadržavati stabilizatore na bazi organski vezanog kositra.
Poslovne stranice NN 46/2004 • Udio monomernog vinil-klorida u polimernom materijalu na bazi poli(vinil-klorida), ili koji ga sadrži, ne smije biti veći od 1mg/kg, a u hranu ne smije prijeći više od 0,01 mg/kg.
Pregledi NN 46/2004 • Pod polimernim materijalima za primjenu u mikrovalnim aparatima tj. pri temperaturi do 150oC podrazumijevaju se materijali prikladni za tu namjenu u obliku sljedećih gotovih proizvoda: posuđe za višekratnu namjenu, ambalaža i folije za jednokratnu primjenu.
Glasnik NN 46/2004 • Na predmetima mora biti označeno ako je namijenjen samo za jednokratnu uporabu. Ako je namijenjen za višekratnu uporabu, mora imati razumljivo upozorenje s ograničenjima primjenjivosti za određenu hranu i preciznu uputu o radnjama koje je potrebno poduzeti pred primjenu.
Novo NN 46/2004 • Kao temeljne ulazne sirovine pri proizvodnji poli(vinil-klorida) bez omekšavala za izradu predmeta mogu se primijeniti:
Poslovi NN 46/2004 • vinileter iz monofunkcionalnih alifatskih zasićenih alkohola C3-C18
Poticaji NN 46/2004 • maleinska, fumarna, itakonska, akrilna i metakrilna kiselina, ukupno najviše 8%
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 41/92, Broj 176/04, Broj 187/04, Broj 104/00, Broj 96/03, Broj 18/08


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled