PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • – moraju sadržavati manje od 300 fekalnih koliforma, odnosno manje od 230 E. coli na 100 g mesa i međuljušturne tekućine, a što se utvrđuje na temelju testiranja u 3 razrjeđenja u 5 epruveta (MPN test) ili druge bakteriološke pretrage koja daje ekvivalentne rezultate;
NN 117/2004 • – ne smiju sadržavati toksične ili nedozvoljene tvari koje se pojavljuju prirodno ili nakon otpuštanja u okoliš u količinama koje mogu negativno utjecati na higijensku ispravnost školjkaša;
NN 117/2004 • – ukupna količina biotoksina koji uzrokuje paralizu (Paralytic Shellfish Poison – PSP) u jestivim dijelovima školjkaša (u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prelaziti 80 mikrograma na 100 grama mesa živog školjkaša, u skladu s biološkim metodama testiranja, a ako je potrebno zajedno s kemijskim metodama za otkrivanje saksitoksina ili drugim priznatim metodama. U slučaju pojave spornih rezultata, kao referentna metoda priznaje se biološka metoda;
NN 117/2004 • – ukupna količina biotoksina koji uzrokuje gubitak pamćenja (Amnesic Shellfish Poison – ASP) u jestivim dijelovima školjkaša ( u cijelom tijelu ili pojedinim dijelovima koji se posebno jedu) ne smije prelaziti 20 mikrograma domoične kiseline na gram, određeno metodom visoko djelotvorne tekućinske kromatografije (HPCL);
NN 117/2004 • a) 160 mikrograma okadaične kiseline, dinofizistoksina i pektentoksina na 1000 grama mesa,
NN 117/2004 • c) 160 mikrograma azaspiracidnog toksina na 1000 grama mesa,
NN 117/2004 • – moraju biti pakirane i označene u skladu s člancima 17., 18. i 19. ovog Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • X. ODGOVORNOST I VLASTITE KONTROLE NOSITELJA DJELATNOSTI UZGOJA, OTPREME I PROČIŠĆAVANJA ŽIVIH ŠKOLJKAŠA
NN 117/2004 • 1) Osoblje koje radi sa živim školjkašima tijekom uzgoja, obrade i pročišćavanja te isporuke školjkaša na tržište, mora provoditi sve mjere potrebne za ispunjavanje uvjeta propisanih ovim Pravilnikom.
NN 117/2004 • 2) Odgovorna osoba u otpremnom centru, centru za pročišćavanje i području ponovnog polaganja mora osigurati:
NN 117/2004 • – vođenje evidencije o rezultatima mikrobioloških i drugih pretraga, koja mora biti na raspolaganju službenim osobama koje provode veterinarsko- zdravstveni nadzor, te obvezne veterinarsko-zdravstvene preglede i kontrole.
NN 117/2004 • 1) Dopušten je uvoz u Republiku Hrvatsku živih školjkaša namijenjenih prehrani ljudi, proizvedenih u izvoznim objektima koji se nalaze na listi odobrenih objekata od strane Europske unije.
NN 117/2004 • 3) Uvoz, izvoz i provoz pošiljaka živih školjkaša dopušteni su samo na graničnim veterinarskim prijelazima.
NN 117/2004 • 4) Granični veterinarski inspektor ima pravo uzimati uzorke pošiljka živih školjkaša radi utvrđivanja veterinarsko-zdravstvene ispravnosti te u skladu s Planom iz članka 25. ovog Pravilnika.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 34/90, Broj 174/04,
Broj 91/07, Broj 25/07,
Broj 84/95, Broj 29/96
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA