PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • – »šećer ili bijeli šećer« može se koristiti i za označavanje ekstra bijelog šećera;
NN 174/2004 • – oznaku »kristaliziran« ako otopina sirupa invertnog šećera sadrži kristale;
NN 174/2004 • – navod količine suhe tvari i invertnog šećera kod otopine šećera, otopine invertnog šećera i sirupa invertnog šećera.
NN 174/2004 • U nazivu »otopina šećera«, »otopina invertnog šećera« i »sirup invertnog šećera« oznaka boje »bijeli« može se upotrebljavati samo za:
NN 174/2004 • – za invertnu šećernu otopinu i za invertni šećerni sirup u kojem količina pepela ne prelazi 0,1 % m/m i boja otopine ne prelazi 25 jedinica ICUMSA, prema metodi pod člankom 12. stavak 1. točka 14. ovoga Pravilnika, opisanoj u Prilogu 2., koji je sastavni dio ovoga Pravilnika.
NN 174/2004 • Kod zapakiranih proizvoda koji imaju masu manju od 20 grama na deklaraciji se ne mora navoditi neto količina.
NN 174/2004 • Šećer (ekstra bijeli, bijeli ili polubijeli) se stavlja na tržište kao kristal, oblikovani ili mljeveni (u prahu ili kao krupica).
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • Sortirani šećer mora sadržavati najmanje 80% kristala veličine propisane za vrstu kojoj pripada.
NN 174/2004 • Kod oblikovanog šećera na deklaraciji mora stajati oznaka oblika »kocka« ili druga oznaka ovisno o stvarnom obliku, a kod mljevenog šećera na deklaraciji mora stajati oznaka »u prahu« ili »krupica«.
NN 174/2004 • Smeđi šećer se stavlja na tržište kao kristal ili oblikovan.
NN 174/2004 • U šećer u prahu mogu se dodavati modificirani i drugi škrobovi do 5 % kao sredstvo za sprječavanje zgrudnjavanja.
NN 174/2004 • Za utvrđivanje sukladnosti proizvoda s propisanim općim zahtjevima kakvoće u svrhu službene kontrole koriste se sljedeće metode:
NN 174/2004 • 5. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer po Knightu i Allenu;
NN 174/2004 • 6. Određivanje reducirajućih šećera izraženih kao invertni šećer ili dekstrozni ekvivalent (Luff – Schoorl metoda);
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 52/94, Broj 84/09,
Broj 122/03, Broj 91/93,
Broj 40/06, Broj 77/08
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA