PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-navodenje-hranjivih-vrijednosti-hrane-acgj NN 153/2004

• Dozvoljeno je navoditi samo prehrambene tvrdnje koje se odnose na energetsku vrijednost, hranjive tvari i tvari koje pripadaju u jednu od skupina hranjivih tvari.


Stranica 2004-11-153-2675 NN 153/2004

• Navođenje hranjive tvari i njezine količine ne smatra se prehrambenom tvrdnjom ukoliko je isto propisano posebnim propisima.


Internet NN 153/2004

• Kod nezapakirane hrane hranjive vrijednosti sukladno uvjetima iz ovoga Pravilnika mogu se navoditi u popratnom dokumentu i moraju se dati na uvid potrošaču u slučaju njegovog zahtjeva.


Internet stranice NN 153/2004

• – »navođenje hranjivih vrijednosti hrane« je navođenje, na deklaraciji, podataka koji se odnose na:


Internet stranice NN 153/2004
• – »hranjive tvari« su tvari koje utječu na energetsku i biološku vrijednost hrane, a podrazumijevaju: bjelančevine, ugljikohidrate, masti, vlakna, natrij, te vitamine i minerale prisutne u značajnijoj količini, kako je navedeno u Prilogu 1., koji je sastavni dio ovoga Pravilnika;

Internet stranice NN 153/2004
• – »energetska vrijednost hrane« podrazumijeva energiju sadržanu u određenoj količini hrane, dobivenu spaljivanjem hrane do suhog ostatka, izraženu u kilokalorijama i kilodžulima (u daljnjem tekstu: kcal (kJ));

Internet stranice NN 153/2004 • – »ugljikohidrati« podrazumijevaju sve ugljikohidrate koji se prerađuju metabolizmom čovjeka, uključujući i poliole;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 153/2004 • – »masti« podrazumijevaju ukupne lipide uključujući i fosfolipide;
Poslovne stranice NN 153/2004 • – »zaštićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline bez dvostruke veze;
Pregledi NN 153/2004 • – »mononezasićene masne kiseline« podrazumijevaju masne kiseline sa cis dvostrukom vezom;
Glasnik NN 153/2004 • – »vlakna« podrazumijevaju frakciju jestivog dijela biljaka ili njihovih ekstrakata koja su otporna na probavu i apsorpciju u tankom crijevu;
Novo NN 153/2004 • – »prosječna vrijednost« je vrijednost koja najbolje predstavlja količinu hranjive tvari sadržanu u određenoj hrani, a odražava dopuštena odstupanja s obzirom na sezonsku promijenjivost, prehrambene uzorke i ostale čimbenike koji mogu prouzrokovati variranje stvarne vrijednosti.
Poslovi NN 153/2004 • – količina bjelančevina, ugljikohidrata, šećera, masti, zasićenih masnih kiselina, vlakna i natrija.
Poticaji NN 153/2004 • Kod navođenja hranjivih vrijednosti hrane obavijest koja se daje može sadržavati i podatak o količini jedne ili više od sljedećih tvari:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 44/01, Broj 143/08, Broj 40/99, Broj 51/07, Broj 6/91, Broj 116/06


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled