PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 149/2003 • Ovim Pravilnikom propisuju se posebni veterinarsko-zdravstveni uvjeti koji se odnose na uređenje, opremu, način rada, djelatnike i higijenu u objektima registriranim za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (u daljnjem tekstu: OPG).
NN 149/2003 • Odobrena djelatnost iz stavka 1. ovog članka može se obavljati i u prostorijama za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla, smještenim u sklopu stambenog objekta.
NN 149/2003 • U objektima/prostorijama iz članka 2. ovog Pravilnika dozvoljeno je koristiti sirovine odnosno proizvode dobivene isključivo od životinja:
NN 149/2003 • Klanje životinja iz vlastitog uzgoja ili tova na OPG-u za potrebe proizvodnje namirnica za prodaju dozvoljeno je isključivo u klaoničkim objektima registriranim u skladu sa Zakonom o veterinarstvu.
NN 149/2003 • Objekte/prostorije i opremu iz stavka 1. ovog članka nije moguće koristiti u druge svrhe.
NN 149/2003 • Za odobrenje djelatnosti i upis u Upisnik odobrenih objekata, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu, potrebno je priložiti:
NN 149/2003 • – tehničko-tehnološki projekt s tlocrtom i opisom prostorija;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 149/2003 • U objektima iz članka 2. ovog Pravilnika određen je maksimalni godišnji opseg proizvodnje, i to:
NN 149/2003 • 1. prerada svinjskog mesa u količini od 7.500 kilograma odnosno maksimalno 50 svinja godišnje;
NN 149/2003 • 2. prerada ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka do 50.000 litara godišnje;
NN 149/2003 • 2. u vlastitoj turističkoj ponudi u okviru ugostiteljskog objekta;
NN 149/2003 • 3. u vlastitoj ili zajedničkoj trgovini (više proizvođača) izvan OPG-a, na određenoj lokaciji koja je odobrena kod nadležnog tijela;
NN 149/2003 • U radnoj odjeći i obući nije dozvoljeno napuštati prostorije odnosno prostor za proizvodnju namirnica.
NN 149/2003 • Osobe koje rade u proizvodnji namirnica moraju biti zdravstveno pregledane u skladu s važećim propisima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 43/05, Broj 120/02,
Broj 120/05, Broj 5/06,
Broj 92/06, Broj 119/01
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO