PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 13/2002 • Minimalan broj peradi po metru površine u zatvorenom objektu i slobodnom prostoru mora iznositi:
NN 13/2002 • U peradarniku za nesilice prirodno se svjetlo može zamijeniti umjetnim da bi se osiguralo najviše 16 sati svjetla po jednom danu, uz stalni noćni odmor od najmanje 8 sati.
NN 13/2002 • Peradi se mora omogućiti izlaz na otvorene površine kada god to vremenski uvjeti dopuštaju. Otvorene površine moraju većim dijelom biti prekrivene vegetacijom, a perad mora imati nesmetan pristup hranilicama i pojilicama.
NN 13/2002 • Objekti za držanje peradi moraju se zbog zdravstvenih razloga potpuno prazniti nakon završenog ciklusa proizvodnje, te se nakon toga i objekti i oprema moraju očistiti i dezinficirati.
NN 13/2002 • Hranidba životinja mora biti u skladu s njihovim potrebama za razuman stupanj proizvodnosti i normalnu brzinu rasta.
NN 13/2002 • Hrana za životinje mora sadržavati sve hranive sastojke koji osiguravaju uravnotežen rast i razvoj te dobro zdravlje.
NN 13/2002 • Svježa voda i hrana trebaju biti dostupne životinjama cijeli dan.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 13/2002 • Uz odobrenje nadzorne stanice mogu se kupiti ograničene količine konvencionalne hrane ako proizvodna jedinica ne može osigurati dostatne količine ekološki proizvedene hrane.
NN 13/2002 • Godišnje se može kupiti najviše 10 % konvencionalne hrane za preživače, odnosno 20 % za druge vrste domaćih životinja.
NN 13/2002 • Udio ovako kupljene hrane izračunava se na osnovi godišnjih potreba na temelju količine suhe tvari u ukupnoj hrani.
NN 13/2002 • U hranidbi preživača maksimalno se rabe pašnjaci, ovisno o raspoloživosti tijekom godine.
NN 13/2002 • Najmanje 60 % suhe tvari dnevnog obroka mora potjecati od voluminoznog dijela iz svježe trave, sijena ili silaže.
NN 13/2002 • U hranidbi svinja i peradi voluminozna krma, svježa ili suha, te silaža, mora biti zastupljena s najmanje 10 % od ukupne suhe tvari u dnevnom obroku.
NN 13/2002 • Obrok peradi u tovnom razdoblju mora imati najmanje 65 % žitarica.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 92/04, Broj 38/96,
Broj 83/08, Broj 26/96,
Broj 183/04, Broj 58/08
LINK - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE, POSLOVNE INFORMACIJE, PONUDA