PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 174/2004 • 4.1. Otopina etilen diamin tetraoctene kiseline (di-natrijeva sol) (EDTA), 0,0025 mol/L: otopiti 0,930 g EDTA u vodi i nadopuniti vodom do 1 L.
NN 174/2004 • 4.3. Alkalni bakreni reagens: otopiti 25 grama bezvodnog natrij karbonata (Na 2CO3) i 25 grama kalij natrij tartarat tetrahidrata (Rochelle sol) u oko 600 mL vode koja sadrži 40 mL 1,0 mol/L NaOH, u tikvici od 1 litre. Otopiti 6,0 grama bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4 · 5 H 2 O) u oko 100 ml vode i dodati kvantitativno otopini alkalnog tartarata. Razrijediti smjesu do 1 litre, te snažno promiješati.
NN 174/2004 • 4.5. Čista saharoza: uzorak čiste saharoze koji sadrži do 0,001 g invertnog šećera /100 g.
NN 174/2004 • 6.1. U epruvetu (5.1) izvaže se točno 5 g uzorka šećera i otopi u 5 ml hladne vode. Dodati točno 2,0 mL otopine alkalnog bakrenog reagensa (4.3) i promiješati. Epruvetu uroniti u ključajuću vodenu kupelj na 5 minuta, a zatim brzo ohladiti hladnom vodom.
NN 174/2004 • 6.3. Konstruirati kalibracijsku krivulju dodajući poznate količine invertnog šećera (u obliku prikladno razrijeđene otopine 4.4) sa 5 g čiste saharoze (4.5) i dodati toliko hladne vode da je ukupno dodano 5 mL otopine. Nacrtati dijagram: volumeni upotrijebljeni u titraciji (u mL) u ovisnosti o udjelu invertnog šećera dodanog k 5 g saharoze: dobiveni dijagram je linearan u području 0,001 do 0,019 g/100 g invertnog šećera/100 g uzorka.
NN 174/2004 • 7.2. Za uzorke koji imaju udio invertnog šećera veći od 0,017% uzima se u postupku (6.1) umanjena količina uzorka i dodaje čista saharoza (4.5) kako bi se pripravio standardni 5-gramski alikvot za analize.
NN 174/2004 • Određivanje reducirajuĆih ŠeĆera izraženih kao invertni ŠeĆer ili dekstrozni ekvivalent (Luff-Schoorl metoda)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 174/2004 • 1.2. Količina reducirajućih šećera izražena i izračunata (na bazi suhe tvari) kao dekstrozni ekvivalent u:
NN 174/2004 • 1.3. Količina reducirajućih šećera izražena kao D-glukoza u:
NN 174/2004 • 4.1. Carrez otopina (I): otopiti 21,95 g cink acetat dihidrata (Zn(CH3COO)2X2H 2 O) (ili 24 g cink acetat trihidrata (Zn(CH3COO)2X3H 2 O) i 3 mL ledene octene kiseline u vodi i nadopuniti do 100 mL vodom.
NN 174/2004 • 4.3.1. Otopina bakar (II) sulfata: u 100 mL vode otopiti 25 g bakar (II) sulfat pentahidrata (CuSO4x5 H 2 O) koji ne sadrži željezo.
NN 174/2004 • 4.3.2. Otopina limunske kiseline: otopiti 50 g monohidrata limunske kiseline (C6H8 O7xH 2 O) u 50 mL vode.
NN 174/2004 • 4.3.4. Dodati otopinu limunske kiseline (4.3.2) otopini natrij karbonata (4.3.3) u odmjernoj tikvici od jedne litre, miješajući laganim kružnim pokretima. Miješati kružnim pokretima dok burna reakcija ne prestane, a zatim dodati otopinu bakar (II) sulfata (4.3.1) i nadopuniti do 1000 mL vodom. Ostaviti otopinu da stoji preko noći i zatim filtrirati ako je potrebno. Provjeriti molarnost dobivenog reagensa metodom opisanom u 6.1 (Cu 0,1 mol/L; Na 2CO3 1 mol/L).
NN 174/2004 • 4.5. Otopina škroba: jednoj litri kipuće vode dodati suspenziju 5 g topljivog škroba u 30 mL vode. Neka vrije 3 minute, a zatim ostaviti da se ohladi i dodati, ako je potrebno, 10 mg živa (II) jodida kao konzervans.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 127/07, Broj 120/07,
Broj 107/07, Broj 50/99,
Broj 101/99, Broj 178/04
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA