PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2003 • Uz pripadajuće stručno zvanje »konzervator« iz članka 3. ovoga Pravilnika u pravilu se dodaje temeljni naziv struke (konzervator arhitekt, konzervator povjesničar umjetnosti, konzervator arheolog, konzervator kemičar i sl.).
NN 56/2003 • Za stjecanje stručnog zvanja konzervator tehničar uvjeti su: odgovarajuća srednja stručna sprema, dvije godine radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za konzervatora tehničara.
NN 56/2003 • Za stjecanje stručnog zvanja viši restaurator tehničar uvjeti su: odgovarajuća viša stručna sprema, dvije godine radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za višeg restauratora tehničara ili srednja stručna sprema, pet godina radnog iskustva u struci nakon položenog stručnog ispita za restauratora tehničara i položen stručni ispit za višeg restauratora tehničara.
NN 56/2003 • Za stjecanje stručnog zvanja viši konzervator tehničar uvjeti su: odgovarajuća viša stručna sprema, dvije godine radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za višeg konzervatora tehničara ili srednja stručna sprema, pet godina radnog iskustva u struci nakon položenog stručnog ispita za konzervatora tehničara i položen stručni ispit za višeg konzervatora tehničara.
NN 56/2003 • Za stjecanje stručnog zvanja konzervator-restaurator uvjeti su: restauratorski studij, odnosno druga visoka stručna sprema, dvije godine radnog iskustva u struci i položen stručni ispit za konzervatora restauratora.
NN 56/2003 • Stručno zvanje viši konzervator ili viši konzervator-restaurator može steći osoba koja je nakon položenog stručnog ispita za konzervatora ili konzervatora-restauratora najmanje pet godina obavljala poslove konzervatora ili konzervatora- restauratora i u tom razdoblju dala vrijedan stručni doprinos, te obavila zapažene stručne radove iz područja konzervatorsko-restauratorske djelatnosti koji se mogu količinski izraziti s najmanje 150 bodova.
NN 56/2003 • Stručno zvanje restaurator majstor može steći osoba koja je nakon položenog stručnog ispita za jedno od temeljnih stručnih zvanja najmanje sedam godina obavljala stručne konzervatorsko--restauratorske poslove u tom zvanju te je u tom razdoblju dala izuzetno vrijedan stručni doprinos i bila zapažena po stručnim radovima koji se mogu količinski izraziti sa najmanje 200 bodova.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 56/2003 • Stručni i znanstveni kriteriji izraženi u bodovima za napredovanje u viša stručna zvanja sastavni su dio ovog Pravilnika.
NN 56/2003 • Stručni ispit za stjecanje temeljnih stručnih zvanja polaže se prema Programu stručnih ispita za konzervatorsko-restauratorsku djelatnost, koji je ujedno sastavni dio ovog Pravilnika.
NN 56/2003 • Programom stručnih ispita određuje se sadržaj, te način izrade praktičnog stručnog rada i pisane radnje, kao i stručna literatura za svaku tematsku cjelinu općeg i posebnog dijela ispita.
NN 56/2003 • – Zakone i druge propise iz područja zaštite kulturne baštine;
NN 56/2003 • – Međunarodne konvencije iz područja zaštite kulturne baštine;
NN 56/2003 • – Metodologije konzerviranja i restauriranja kulturnih dobara;
NN 56/2003 • – Poznavanje drugih znanosti u svezi s posebnostima restauratorskih poslova koje pristupnik polaže.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 1/09, Broj 148/08,
Broj 31/95, Broj 154/08,
Broj 171/03, Broj 52/92
LINK - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE, POSLOVNE INFORMACIJE, PONUDA