PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 13/2002 • Radno tijelo dužno je čuvati poslovnu tajnu koja mu je povjerena u postupku dobivanja znaka “ekoproizvod”.
NN 13/2002 • Ako unutar roka na koji je znak “ekoproizvod” dodijeljen, proizvod prestane udovoljavati uvjetima na osnovi kojih je dodjeljen, radna grupa predložit će ministru donošenje rješenja o oduzimanju znaka “ekoproizvod”.
NN 13/2002 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u “Narodnim novinama”.
NN 13/2002 • Na temelju članka 12. stavka 2. i članka 19. stavka 3. Zakona o ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (“Narodne novine”, broj 12/01.), ministar poljoprivrede i šumarstva donosi
NN 13/2002 • Pomoćne tvari iz stavka 1. ovoga članka sastoje se od jednog ili više sastojaka biljnog i/ili životinjskog podrijetla i primjenjuju se sukladno važećim propisima o proizvodnji namirnica.
NN 13/2002 • Pravila ekološke prerade osiguravaju visoki prehrambeno-fiziološki standard kakvoće ekoloških proizvoda.
NN 13/2002 • U preradi u ekološkoj proizvodnji nije dopuštena upotreba genetski izmijenjenih organizama i svih proizvoda koji sadrže njihove sastavne djelove ili su proizvedeni od tih organizama.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 13/2002 • Prerađivači su sve pravne i fizičke osobe koje se bave preradom u ekološkoj proizvodnji i podliježu stručnom nadzoru nadzorne stanice.
NN 13/2002 • a) pojedini poljoprivredni proizvodi, kao i proizvodi dobiveni od njih, nakon prikladnih postupaka pranja i čišćenja te termičkih i/ili mehaničkih i/ili fizikalnih postupaka koji vode k sniženju razine vlažnosti proizvoda;
NN 13/2002 • b) proizvodi dobiveni od proizvoda navedenih u podstavku a) ovoga stavka uporabom drugih postupaka primijenjenih u preradi namirnica, ako se ti proizvodi ne smatraju dodacima namirnica ili aromama.
NN 13/2002 • Pomoćne tvari u preradi tvari su koje se rabe tijekom proizvodnje radi omogućavanja ili pospješenja provođenja proizvodnih postupaka, a koje ne utječu na svojstva gotovog proizvoda i u pravilu se ne pojavljuju u gotovom proizvodu, ali mogu biti nehotičan i neizbježiv ostatak u njemu.
NN 13/2002 • Aditivi su tvari poznatog kemijskog sastava koje se dodaju prehrambenim proizvodima u postupku proizvodnje, pripreme, obrade, prerade, oblikovanja, pakiranja, prijevoza i čuvanja, a radi sprječavanja kvarenja tih proizvoda, zadržavanja i/ili poboljšanja njegovih senzorskih svojstava, a koje same nemaju prehrambenu vrijednost niti služe kao namirnica; boje i arome označene kao prirodne boje i arome i ekstrakti aroma.
NN 13/2002 • Sastojci, dodatci, pomoćne tvari i aditivi koje je dopušteno rabiti u preradi namirnica, izuzev vina, navedeni su u Prilogu 1., koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 13/2002 • Za preradu proizvoda u ekološkoj proizvodnji načelno su dopušteni samo sastojci (sirovine) iz ekološke proizvodnje.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 115/99, Broj 50/92,
Broj 57/96, Broj 49/04,
Broj 88/09, Broj 46/07
LINK - INFORMACIJE ZA PODUZETNIKE, POSLOVNE INFORMACIJE, PONUDA