PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 106/2004 • Napomena: u slučaju vina koja sadrže velike koncentracije amonijevih iona, destilat se može destilirati ponovo pod gore opisanim uvjetima, ali tako da se suspenzija kalcijevog hidroksida zamijeni sa 1 ml razblažene sumporne kiseline 10:100.
NN 106/2004 • Napomena: Ova korekcija temperature inkorporirana je u jedan kompjuterski program pa postoji mogućnost da se izvede automatski.
NN 106/2004 • – Termometar sa podjelom od 0,1°C, od 0° do 40 °C s točnošću do 1/20 stupnja (0,05°C).
NN 106/2004 • – Mjerni cilindar promjera 36 mm i visine 320 mm, koji se drži uspravno pomoću zavrtnja za nivelaciju.
NN 106/2004 • Koristimo hidrostatsku vagu opisanu u točki 2.a) članka 6. ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • Gustoću destilata pri t° C mjerimo kako je opisano u točki d) članka 10. ovoga Pravilnika.
NN 106/2004 • Odredimo alkoholnu jakost na 20° C sljedeći metodu opisanu u prvoj alineji točke c), članka 9. ovoga Pravilnika, i upotrebom tabele I, u prilogu 2, ako 2, ako je plovak od Pyrex stakla, ili uporabele III, u prilogu 2, ako je od obična stakla.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE
NN 106/2004 • – ili na sobnoj temperaturi t° C upotrebom instrumenta opremljenog termometrom
NN 106/2004 • koji omogućava mjerenje temperature s točnošću od 0,05° C. Tabela za korekciju temperature treba biti pridružena takvom instrumentu.
NN 106/2004 • Indeks loma destilata, koji je dobiven kako je opisano u točki d) članka 8. ovoga Pravilnika, mjeri se slijedeći upute priložene instrumentu.
NN 106/2004 • Napomena: Tabela IV, u prilogu 2, daje alkoholne jakosti koje odgovaraju indeksima loma za mješavine alkohol-voda i za destilate. U slučaju destilata, moramo uzeti u obzir prisutne nećistoće u destilatu (uglavnom više alkohole). Nazočnost metanola snizuje indeks loma pa time i alkoholnu jakost.
NN 106/2004 • Ukupan suhi ekstrakt ili ukupna suha tvar ukljućuje sve tvari koje nisu hlapive pod specifičnim fizičkim uvjetima. Ovi fizički uvjeti moraju biti takvi da tvari koje čine ekstrakt pretrpe što je moguće manje promjene u tijeku izvođenja testa.
NN 106/2004 • Reducirani ekstrakt je razlika između ukupnog suhog ekstrakta i ukupnih šećera iznad 1 g/l, kalijeva sulfata iznad 1 g/l, prisutnog manitola ili drugih kemijskih supstancija koje su možda bile dodane vinu.
NN 106/2004 • Rezidualni ekstrakt je ekstrakt bez šećera i nehlapive kiselosti izražene kao vinska kiselina.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 54/99, Broj 118/09,
Broj 134/02, Broj 153/09,
Broj 79/00, Broj 142/06
LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO