PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-u-slucaju-identifikacije-potencijalno-thtj NN 117/2004

• U istom slučaju jednom tjedno mora se određivati i sadržaj PSP, DSP i ASP u mesu školjkaša.


Stranica 2004-08-117-2204 NN 117/2004

• Uzorkovanje fitoplanktona obavlja se mrežom promjera oka 20 mikrona, i to vertikalnim povlačenjem od dna do površine mora. Količina filtrirane vode izračunava se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visinu kolone vode kroz koju je mreža povučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m, treba uzeti 1 l morske vode na pola dubine. Pored toga, na svakoj se postaji crpcem uzima i uzorak vode na 3 razine (dno, sredina i površina).


Internet NN 117/2004

• Morsku vodu za određivanje sadržaja otopljenog kisika, suspendirane tvari i pH treba uzeti se crpcem na 3 razine.


Internet stranice NN 117/2004

• Uzorak školjkaša potrebnih za analizu sastoji se od najmanje 4 kg školjkaša tržišne veličine. Uzorak se sastoji od pojedinačnih uzoraka koji se uzimaju na 3 razine (dno, sredina dubine i 50 cm ispod površine mora), na svakoj postaji.


Internet stranice NN 117/2004
• Prisutnost biotoksina u školjkašima utvrđuje se sljedećim standardnim referentnim metodama:

Internet stranice NN 117/2004
• PSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, AOAC (1990) ili HPLC

Internet stranice NN 117/2004 • DSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, Yasumoto et al. (1995)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 117/2004 • D) Higijensko-zdravstvena ispravnost školjkaša i morske vode
Poslovne stranice NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma ili E. Coli u mesu školjkaša određuje se metodom MPN, a Salmonella vrsta u mesu školjkaša određuje se prema AOAC (1997)(sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
Pregledi NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma u vodi određuje se metodom membranske filtracije.
Glasnik NN 117/2004 • Sadržaj metala u mesu školjkaša određuje se metodom AAS, a sadržaj organohalogeniziranih tvari metodom HPLC (sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
Novo NN 117/2004 • Temperatura i slanost morske vode mjere se in situ CTD sondom, a pH vrijednost se određuje pH-metrom, uz pomoć staklene elektrode. Sadržaj otopljenog kisika određuje se titracijom, metodom po Winkleru .
Poslovi NN 117/2004 • bez takvog utjecaja.- Filtriranje kroz 0,45 µm membranu, sušenje na
Poticaji NN 117/2004 • koliformi/100 ml< 300 u mesu školjkaša i međuljušturnoj tekućini50% uzoraka <10;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 36/92, Broj 146/03, Broj 112/04, Broj 45/01, Broj 146/99, Broj 62/94


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled