PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 117/2004 • U istom slučaju jednom tjedno mora se određivati i sadržaj PSP, DSP i ASP u mesu školjkaša.
NN 117/2004 • Uzorkovanje fitoplanktona obavlja se mrežom promjera oka 20 mikrona, i to vertikalnim povlačenjem od dna do površine mora. Količina filtrirane vode izračunava se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visinu kolone vode kroz koju je mreža povučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m, treba uzeti 1 l morske vode na pola dubine. Pored toga, na svakoj se postaji crpcem uzima i uzorak vode na 3 razine (dno, sredina i površina).
NN 117/2004 • Morsku vodu za određivanje sadržaja otopljenog kisika, suspendirane tvari i pH treba uzeti se crpcem na 3 razine.
NN 117/2004 • Uzorak školjkaša potrebnih za analizu sastoji se od najmanje 4 kg školjkaša tržišne veličine. Uzorak se sastoji od pojedinačnih uzoraka koji se uzimaju na 3 razine (dno, sredina dubine i 50 cm ispod površine mora), na svakoj postaji.
NN 117/2004 • Prisutnost biotoksina u školjkašima utvrđuje se sljedećim standardnim referentnim metodama:
NN 117/2004 • PSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, AOAC (1990) ili HPLC
NN 117/2004 • DSP Biološki test na miševima-Mouse bioassay, Yasumoto et al. (1995)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 117/2004 • D) Higijensko-zdravstvena ispravnost školjkaša i morske vode
NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma ili E. Coli u mesu školjkaša određuje se metodom MPN, a Salmonella vrsta u mesu školjkaša određuje se prema AOAC (1997)(sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
NN 117/2004 • Sadržaj fekalnih koliforma u vodi određuje se metodom membranske filtracije.
NN 117/2004 • Sadržaj metala u mesu školjkaša određuje se metodom AAS, a sadržaj organohalogeniziranih tvari metodom HPLC (sukladno odredbama propisa koji određuje mikrobiološke standarde za namirnice).
NN 117/2004 • Temperatura i slanost morske vode mjere se in situ CTD sondom, a pH vrijednost se određuje pH-metrom, uz pomoć staklene elektrode. Sadržaj otopljenog kisika određuje se titracijom, metodom po Winkleru .
NN 117/2004 • bez takvog utjecaja.- Filtriranje kroz 0,45 µm membranu, sušenje na
NN 117/2004 • koliformi/100 ml< 300 u mesu školjkaša i međuljušturnoj tekućini50% uzoraka <10;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 36/92, Broj 146/03,
Broj 112/04, Broj 45/01,
Broj 146/99, Broj 62/94
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA