PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 173/2004 • – tvari dodane radi poboljšanja prehrambene vrijednosti hrane (vitamini i minerali),
NN 173/2004 • – bijeli ili žuti dekstrin (E1400), prženi ili dekstrinirani škrob, škrob modificiran kiselinama (E1401) i lužinama (E1402), bijeljeni škrob (E1403), fizički modificirani škrob, škrob tretiran amilolitičkim enzimima (E1405), cistin, Na-cistinhidroklorid, K– cistinhidroklorid ( E921),
NN 173/2004 • – krvna plazma, jestiva želatina, hidrolizati bjelančevina i njihove soli, mliječne bjelančevine i gluten,
NN 173/2004 • – aminokiseline i njihove soli (izuzev glutaminske kiseline, glicina, cisteina) koje nemaju nikakvu funkciju aditiva,
NN 173/2004 • – da su toksikološki evaluirani i uključeni u Liste ovoga Pravilnika,
NN 173/2004 • – da je njihova uporaba tehnološki opravdana, osim ako se konačni učinak ne može postići načinima koji su ekonomski i tehnološki primjenjiviji,
NN 173/2004 • – da se dodaju hrani u količinama dopuštenim (propisanim) ovim Pravilnikom,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 173/2004 • – da bitno ne utječu na prirodno svojstveni okus i miris hrane kojoj su dodani, osim ako im to nije posebna namjena,
NN 173/2004 • – da se njihovim miješanjem i dodavanjem hrani ne stvaraju toksične tvari (produkti) tijekom prerade, čuvanja i uporabe.
NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine navedeni u Listama 1. – 4. ovoga Pravilnika, kao i arome, enzimi i pomoćne tvari u procesu proizvodnje, moraju glede zdravstvene ispravnosti udovoljavati zahtjevima propisanim ovim Pravilnikom.
NN 173/2004 • Aditivi i njihove mješavine koje se stavljaju na tržište moraju na omotnici, posudi ili naljepnici imati deklaraciju koja sadrži:
NN 173/2004 • 1. naziv aditiva i E broj, odnosno naziv mješavine aditiva u koju je uključena i namjena te trgovačko ime ako ga proizvod ima,
NN 173/2004 • 3. oznaku »za hranu« ili u slučaju ograničene uporabe i oznaku hrane ili skupine (kategorije) hrane za koju su namijenjeni,
NN 173/2004 • 5. datum roka valjanosti do kojeg proizvod zadržava svoja specifična svojstva uz pravilno uskladištenje označava se: »najbolje upotrijebiti do …« (ako datum uključuje naznaku dana, mjeseca i godine) ili »najbolje upotrijebiti do kraja …« (ako datum uključuje mjesec i godinu). Aditivi ili njihove mješavine koji su s mikrobiološkog gledišta brzo pokvarljive i predstavljaju neposrednu opasnost za ljudsko zdravlje, minimalni rok trajanja mora biti označen riječima »upotrijebiti do …..«,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 63/09, Broj 48/03,
Broj 108/03, Broj 17/90,
Broj 26/98, Broj 54/05
LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA