PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
web-umjeravanje-piknometra-ukljucuje-odredivanje-frjn NN 106/2004

• Postavimo tara posudu na lijevu pliticu vage, a čist i suh piknometar, opremljen zatvaračem rezervoara, na desnu pliticu vage. Dodamo utege na pliticu na kojoj je piknometar i zabilježimo masu potrebnu da se uspostavi ravnoteža: neka ta masa bude p grama.


Stranica 2004-07-106-2060 NN 106/2004

• – masu piknometra, napunjenog sa vodom pri t° C (kako je opisano pod točkom b)1. ovoga članka) i označimo sa P1,


Internet NN 106/2004

• gdje je Ft faktor (tabela I, koja je u prilogu 1) za temperaturu t° C;


Internet stranice NN 106/2004

• Volumen pri 20° C mora biti određen s točnošću +/- 0,001 ml.


Internet stranice NN 106/2004
• Za izračunavanje gustoće pri 20°C koristimo tabele za korekciju temperature, sukladno vrsti mjerenog uzorka: za suho vino (tabela II, koja je u prilogu 1), za prirodni ili ugušćeni mošt (tabela III, koja je u prilogu 1), za slatko vino (tabela IV, koja je u prilogu 1).

Internet stranice NN 106/2004
• gdje je r20 gustoća vina pri 20° C (korigirano na slobodni i ukupni sumporni dioksid) u gramima po litri i 0,998203 je gustoća vode pri 20°C u gramima po litri.

Internet stranice NN 106/2004 • izmjerimo piknometar napunjen pripravljenim uzorkom kako je opisano u članku 5; njegovu masu pri t° C označimo sa P2.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH TEMA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 106/2004 • Relativnu gustoću uzorka izračunamo tako da njegovu gustoću pri 20° C podijelimo s 0,998203.
Poslovne stranice NN 106/2004 • Hidrometri morajuraduirani tako da se mogu očitati »na vrhu meniskusa«. Označavanje gustoće ili relativne gustoće pri 20° C i očitavanje »na vrhu meniskusa« mora se obaviti na graduiranoj skali ili na listu papira umetnutom u staklenu kuglu. Kalibriranj
Pregledi NN 106/2004 • – Umjeren termometar koji ima skalu s minimalnom podjelom od 0,5° C.
Glasnik NN 106/2004 • Ulijemo 250 ml pripremljenog uzorka u odmjerni cilindar (treća alineja 1.a) ovoga članka) i u njega uronimo termometar i hidrometar. Uzorak dobro promješamo, sačekamo jednu minutu radi izjednačavanja temperature i potom očitamo temperaturu. Izvadimo termometar i poslije još jedne minute na skali hidrometra pročitamo gustoću pri t °C.
Novo NN 106/2004 • Korigiramo gustoću određenu pri t° C na 20° C uporabom pripadajućih tabela: za suha vina (tabela V, koja je u prilogu 1), za mošt (tabela VI, koja je u prilogu 1), za slatka vina (tabela VII, koja je u prilogu 1).
Poslovi NN 106/2004 • – Hidrostatska vaga s maksimalnim kapacitetom od najmanje 100 g i osjetljivosti 0,1 mg.
Poticaji NN 106/2004 • – Dva identična plovka od Pyrex-stakla, volumena najmanje 20 ml pričvršćena ispod svake plitice pomoću niti promjera ne većeg od 0,1 mm.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 104/01, Broj 14/90, Broj 69/98, Broj 12/07, Broj 20/06, Broj 59/09


LINK - POSLOVNI SAVJETI, PRAVNA POMOĆ, IDEJE ZA NOVI POSAO Pregled