PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 154/2008 • 2. »Vizualni pregled« je nedestruktivni pregled ribe ili proizvoda ribarstva sa ili bez optičkih pomagala za povećavanje te pod dobrim uvjetima osvjetljenja za ljudski vid, uključujući, ako je potrebno, osvjetljavanje;
NN 154/2008 • 1. Vizualni pregled se izvodi na reprezentativnom broju uzoraka. Odgovorne osobe u objektima na kopnu i kvalificirane osobe na brodovima tvornicama određuju opseg i učestalost pregleda ovisno o tipu proizvoda ribarstva, geografskom podrijetlu i njihovoj namjeni. Tijekom proizvodnje, vizualni pregled evisceriranih riba obavlja kvalificirana osoba, na trbušnoj šupljini, jetri i ikri namijenjenima za prehranu ljudi. Vizualni pregled se obavlja ovisno o načinu evisceracije:
NN 154/2008 • (a) kod ručne evisceracije, kontinuirano za vrijeme eviseracije i pranja;
NN 154/2008 • (b) kod mehaničke evisceracije, na reprezentativnom broju uzoraka, koji ne smije biti manji od 10 riba po šarži.
NN 154/2008 • GRANIČNE VRIJEDNOSTI UKUPNOG ISPARIVOG BAZNOG DUŠIKA (TVB-N) ZA ODRE?ENE KATEGORIJE PROIZVODA RIBARSTVA I METODE ANALIZE KOJE SE MORAJU UPOTRIJEBITI
NN 154/2008 • 1. Neprerađeni proizvodi ribarstva smatraju se neodgovarajućima za prehranu ljudi kada organoleptički pregled izazove sumnju glede njihove svježine i kada kemijske kontrole pokažu da su premašene sljedeće granične vrijednosti u odnosu na TVB-N:
NN 154/2008 • (a) 25 mg dušika/100 g ribljeg mesa za vrste navedene u točki 1. Poglavlja II. ovoga Odjeljka;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 154/2008 • (c) 35 mg dušika/100 g ribljeg mesa za vrste navedene u točki 3. Poglavlja II. ovoga Odjeljka;
NN 154/2008 • (d) 60 mg dušika/100 g cijelog proizvoda ribarstva koji se direktno koristi za pripremu ribljeg ulja za prehranu ljudi kao što je navedeno u Prilogu III. Odjeljku VIII. Poglavlju IV. Pravilnika o higijeni hrane životinjskog podrijetla[21]33. U određenim slučajevima nadležno tijelo za određene vrste može postaviti granične vrijednosti drukčije od navedenih.
NN 154/2008 • 1.1. Referentna metoda koja se koristi za kontrolu granične vrijednosti TVB-N-a uključuje destilaciju ekstrakta koji je deproteiniziran perklornom kiselinom, kako je navedeno u Poglavlju III. ovoga Odjeljka
NN 154/2008 • 3. Rutinske metode koje se mogu koristiti za kontrolu graničnih vrijednosti TVB-N-a su sljedeće:
NN 154/2008 • – destilacija ekstrakta koji je deproteiniziran trikloroctenom kiselinom (Odbor Codexa Alimentariusa za ribu i proizvode ribarstva (1968)).
NN 154/2008 • 4.1. U slučaju dvojbenih rezultata ili u slučaju spora u odnosu na rezultate analize izvedene pomoću jedne od rutinskih metoda, za provjeru rezultata upotrebljava se samo referentna metoda.
NN 154/2008 • 1. Sebastes spp. (bodečnjaci), Helicolenus dactylopterus (bodečnjak veliki), Sebastichthys capensis.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 14/06, Broj 76/07,
Broj 73/08, Broj 36/94,
Broj 62/08, Broj 103/96
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO