PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 152/2005 • (2) U slučaju citrus voća, sok se proizvodi od voćnog mesa (endokarpa). Iznimno, sok limete može se proizvesti od cijelih plodova tako da je odgovarajućim tehnološkim postupkom udio sastojaka iz vanjskog dijela voća (egzokarpa) smanjen na minimum.
NN 152/2005 • (2) Dodana voda mora imati odgovarajuća kemijska, mikrobiološka i senzorna svojstva kako bi bila zagarantirana kakvoća soka.
NN 152/2005 • (3) Tako proizvedeni sok mora imati senzorna i fizikalno-kemijska svojstva ista kakva bi imao da je proizveden iz voća iste vrste u skladu s definicijom proizvoda iz podtočke 1. a) ovoga Priloga.
NN 152/2005 • Koncentrirani voćni sok se proizvodi od voćnog soka jedne ili više vrsta voća fizičkim izdvajanjem određene količine vode. Ako je proizvod namijenjen krajnjem potrošaču količina izdvojene vode mora biti barem 50% početnog volumena.
NN 152/2005 • 4.a (1) Voćni nektar je proizvod koji nije fermentirao, ali može fermentirati, a proizvodi se dodatkom vode i šećera i/ili meda voćnom soku, voćnom soku iz koncentrata, koncentriranom voćnom soku, dehidriranom ili voćnom soku u prahu, voćnoj kaši, koncentriranoj voćnoj kaši ili smjesi ovih proizvoda te je u skladu s Prilogom 3. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (2) U proizvodnji nektara dozvoljeno je dodavanje vode u količini takvoj da količina voćnog soka i/ili voćne kaše gotovog proizvoda nije manja od vrijednosti navedenih u Prilogu 3. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (3) Dozvoljeno je dodavanje šećera i/ili meda u količini do 20 % u odnosu na ukupnu masu gotovog proizvoda.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 152/2005 • 4.b Proizvodnja nektara od jedne ili više vrsta voća navedenog u Prilogu 3. točkama II. i III. ovoga Pravilnika te marelice moguća je i bez dodatka šećera, meda i/ili sladila.
NN 152/2005 • II. DOZVOLJENI SASTOJCI, POSTUPCI I TVARI KOJE SE KORISTE U PROIZVODNJI
NN 152/2005 • (1) Dodavanje vitamina i minerala proizvodima dozvoljeno je u skladu sa člankom 3. stavkom 2. ovoga Pravilnika.
NN 152/2005 • (3) Grožđanom soku dozvoljeno je ponovno dodavanje soli vinske kiseline.
NN 152/2005 • (4) Proizvodima iz Priloga 1. točke I. podtočke 1., 2. i 3. ovoga Pravilnika, osim proizvedenim od kruške i grožđa, dozvoljeno je dodavanje šećera:
NN 152/2005 • – u svrhu zaslađivanja, količina dodanog šećera, izraženog kao suha tvar, može iznositi do 150 g po litri soka,
NN 152/2005 • uz uvjet da ukupna količina dodanog šećera u svrhu korekcije kiselog okusa i zaslađivanja ne može biti veća od 150 g/L.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 46/97, Broj 114/08,
Broj 30/09, Broj 102/95,
Broj 29/02, Broj 65/05
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE