PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-19-modificirani-skrobovi-su-ffap NN 81/2008

• 20. »plinovi za pakiranje« su plinovi, izuzev zraka, koji se uvode u pretpakovinu prije, za vrijeme ili nakon stavljanja hrane u pretpakovinu,


Stranica 2008-07-81-2651 NN 81/2008

• 22. »tvari za rahljenje« su tvari ili mješavine tvari koje otpuštaju plinove i na taj način povećavaju volumen dizanog ili tekućeg tijesta,


Internet NN 81/2008

• 23. »stabilizatori« su tvari koje omogućavaju održavanje fizikalno-kemijskog stanja hrane, a uključuju tvari koje u prehrambenom proizvodu omogućavaju homogenu disperziju dviju ili više tvari koje se ne mogu miješati, i tvari koje stabiliziraju, održavaju ili pojačavaju postojeću boju hrane,


Internet stranice NN 81/2008

• 25. »tvari za tretiranje brašna« su tvari koje se dodaju brašnu ili tijestu za poboljšanje svojstava pri pečenju,


Internet stranice NN 81/2008 • 27. »neprerađena hrana« jest hrana koja nije podvrgnuta nikakvom postupku koji bi doveo do bitne promjene izvornog stanja te hrane; a može biti podijeljena na dijelove, rascijepljena, isječena, očišćena od kostiju, usitnjena, oderana, oguljena, samljevena, odrezana, očišćena, podrezana, duboko smrznuta, zamrznuta, ohlađena, samljevena u mlinu, oljuštena, zapakirana ili nezapakirana,
Internet stranice NN 81/2008 • 28. »quantum satis« označava količinu koja nije viša od nužne za postizanje namjeravane svrhe, u skladu s dobrom proizvođačkom praksom (DPP) i uz uvjet da ne dovodi potrošača u zabludu, a odnosi se na aditive kod kojih nije propisana najveća dopuštena količina dodavanja u hranu,
Internet stranice NN 81/2008 • 29. »carry over« su aditivi koji su u hrani prisutni samo zato što su prisutni u jednom ili više sastojaka te hrane, pod uvjetom da u gotovom proizvodu nemaju nikakvu tehnološku funkciju – ne smatraju se sastojcima hrane,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 81/2008
• 31. »tvari za zaslađivanje ili sladila« su tvari dodane hrani koje nadopunjuju ili stvaraju sladak okus. Dijele se na zamjene za šećer (poliole) i umjetna sladila ili samo sladila,

Poslovne stranice NN 81/2008
• 32. »najveća dopuštena količina« nekog aditiva u hrani odnosi se na hranu pripremljenu za upotrebu prema uputi proizvođača,

Servis NN 81/2008 • 33. »nositelj odobrenja« za stavljanje aditiva u promet jest pravna odnosno fizička osoba registrirana za obavljanje djelatnosti koja aditive ili njihove mješavine pakira i/ili stavlja na tržište sa sjedištem u Republici Hrvatskoj a na koju glasi odobrenje za stavljanje aditiva u promet u Republici Hrvatskoj.
Glasnik NN 81/2008 • Aditiv može imati jedno ili više djelovanja koje se određuje prema količini i namjeni aditiva u tehnološkom procesu, pa se tako i označava. Uvrštavanje sekvestranata i enzima ne dovodi u pitanje njihovo spominjanje prilikom označavanja hrane namijenjene krajnjem potrošaču (samo enzima koji se koriste kao aditivi u hrani).
Novo NN 81/2008 • (b) proizvodi koji sadržavaju pektin i dobivaju se od sušene pulpe jabuke ili kore agruma ili njihove mješavine, djelovanjem razrijeđene kiseline koje prati djelomična neutralizacija natrijevim ili kalijevim solima (»tekući pektin«),
Poslovi NN 81/2008 • (f) krvna plazma, jestiva želatina, hidrolizati bjelančevina i njihove soli, mliječni protein i gluten,
Poticaji NN 81/2008 • (g) aminokiseline i njihove soli koje nemaju funkciju aditiva, osim glutaminske kiseline, glicina, cisteina i cistina te njihovih soli,
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 55/07, Broj 68/05, Broj 59/98, Broj 60/04, Broj 136/03, Broj 96/03


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled