PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-2-analiticke-metode-uskladjene-euup NN 138/2005

• 3. analitičke metode koje su priznate od Generalne skupštine Međunarodnog ureda za vinogradarstvo i vinarstvo (OIV) i koje je taj Ured objavio;


Stranica 2005-11-138-2599 NN 138/2005

• Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.


Internet NN 138/2005

• Ova metoda je prikladna za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.


Internet stranice NN 138/2005

• Referentna temperatura za određivanje alkoholne jakosti, gustoće i relativne gustoće alkoholnih pića je 20°C.


Internet stranice NN 138/2005
• Relativna gustoća je omjer, izražen kao decimalni broj, gustoće alkoholnih pića na 20°C i gustoće vode na istoj temperaturi. Označava se simbolom d20°C/20°C ili d20/20, ili jednostavno d kada ne postoji mogućnost zabune. Karakteristika koja je mjerena mora biti navedena na certifikatu samo uz korištenje gore navedenih simbola.

Internet stranice NN 138/2005
• Napomena 2.: Moguće je dobiti relativnu gustoću iz gustoće r20 na 20°C:

Internet stranice NN 138/2005 • Stvarna alkoholna jakost u alkoholnim pićima je jednaka broju litara etilnog alkohola sadržanog u 100 l mješavine voda-alkohol koja ima istu gustoću kao i alkohol ili alkoholno piće nakon destilacije. Referentne vrijednosti za alkoholnu jakost (% vol) na 20°C u odnosu na gustoću na 20°C za različite mješavine voda-alkohol koje se moraju koristiti su one dane u Prilogu 2.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 138/2005 • Napomena 3.: Za likere i emulzijske likere kod kojih je vrlo teško izmjeriti točan volumen uzorak se mora prvo izvagati i alkoholna jakost se prvo računa po masi.
Poslovne stranice NN 138/2005 • Nakon destilacije, alkoholna jakost u destilatu određuje se piknometrijom, elektronskom denzimetrijom ili denzimetrijom uz korištenje hidrostatske vage.
Pregledi NN 138/2005 • Ova metoda je prikladna za pripremu destilata koji se koriste za određivanje stvarne alkoholne jakosti u alkoholnim pićima.
Glasnik NN 138/2005 • 4.1. Vodena kupelj koja može održavati temperaturu između 10 i 15°C.
Novo NN 138/2005 • Vodena kupelj koja može održavati temperaturu na 20°C (± 0,2°C).
Poslovi NN 138/2005 • – broj spojeva ne smije biti veći od strogo određenog minimuma koji je potreban da se osigura nepropusnost sustava,
Poticaji NN 138/2005 • 4.3.2. Primjer prikladne aparature za destilaciju je dan na Slici 1. i uključuje sljedeće dijelove:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 150/05, Broj 11/90, Broj 66/97, Broj 142/06, Broj 112/04, Broj 136/05


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled