PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2009 • (3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, drugi proizvodi od tune i palamide koji nisu definirani točkama 1.i 2. stavka 1. ovoga članka, a kod kojih je mišićna struktura razgrađena, smiju sadržavati i druge ribe koje su prošle isti postupak proizvodnje, pod uvjetom da se najmanje 25% neto količine sastoji od tune ili palamide ili obje vrste.
NN 56/2009 • 1. komadi: poprečno izrezano mišićje u obliku cijelog odreska koji se sastoji od jednog dijela ili više kompaktno združenih dijelova ribe. Dozvoljena je prisutnost mrvica u količini ne većoj od 18% mase ribe. Kada se konzervira samo mišićje, zabranjena je prisutnost mrvica, a dijelovi ribe se mogu dodati kako bi se postigla određena masa.
NN 56/2009 • 2. komadići: dijelovi ribe s sačuvanom izvornom mišićnom strukturom čija najkraća strana nije manja od 1,2 cm. Dozvoljena je prisutnost mrvica u količini ne većoj od 30% mase ribe.
NN 56/2009 • – mišićje iz potrbušnice (pri označavanju se mogu navesti kao fileti potrbušnice).
NN 56/2009 • 5. usitnjena tuna: pojedinačni dijelovi ribe jednake veličine koji nisu u obliku namaza.
NN 56/2009 • (2) Uz načine obrade ribe navedene u stavku 1. ovoga članka, dozvoljene su i drugačiji načini obrade i pripreme ribe, uz uvjet da su jasno navedeni u nazivu proizvoda.
NN 56/2009 • (1) Ako je podatak o upotrijebljenom tekućem mediju dio naziva proizvoda, navodi se:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 56/2009 • – »u vlastitom soku« za proizvode u vlastitom soku (tekućina izlučena iz riba tijekom kuhanja), otopini soli ili vodi eventualno uz dodatak bilja, začina ili prirodnih aroma koje moraju udovoljavati odredbama Pravilnika o aromama (»Narodne novine« br. 53/08)[3].
NN 56/2009 • – »u biljnom ulju« za proizvode u rafiniranom ulju od jedne biljne vrste ili mješavine više biljnih vrsta.
NN 56/2009 • (2) Bilo koji drugi tekući medij mora biti jasno i izričito označen svojim uobičajenim nazivom.
NN 56/2009 • 1. U slučaju označavanja iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika:
NN 56/2009 • – način obrade ribe sukladno članku 4. stavku 1. ovoga Pravilnika, osim načina obrade ribe iz članka 4. stavka 1. točke 1. ovoga Pravilnika gdje to nije obvezno,
NN 56/2009 • (2) U nazivu proizvoda od tune ili palamide iz članka 3. stavka 1. točke 1. i 2. ovoga Pravilnika, nije dopušteno istovremeno koristiti riječi »tuna« i »palamida«.
NN 56/2009 • (3) Ne dovodeći u pitanje odredbe članka 3. ovoga Pravilnika i stavka 2. ovoga članka, upotrijebljena riba (tuna ili palamida) kao i vrsta ribe iz Priloga 1. ovoga Pravilnika, može se, navesti u nazivu proizvoda ako se koristi uobičajeni naziv pod kojim se hrana stavlja na tržište Republike Hrvatske.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 132/99, Broj 38/96,
Broj 185/03, Broj 150/08,
Broj 143/08, Broj 89/07
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE