PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-2-sadrzaj-masti-je-ugcm NN 20/2009

• 3. »sadržaj bjelančevina« je maseni udio (m/m) bjelančevina u mlijeku, izražen u postotcima (dobiva se množenjem ukupnog sadržaja dušika u mlijeku, izraženog u postotcima, sa 6,38).


Stranica 2009-02-20-445 NN 20/2009

• 5. »stavljanje na tržište« je držanje hrane u svrhu prodaje, uključujući ponudu za prodaju ili svaki drugi oblik prijenosa, bez obzira na to je li besplatan ili nije, te prodaju, distribuciju i druge oblike prijenosa kao takve.


Internet NN 20/2009

• – za kravlje mlijeko kojem nakon tehnološke obrade nije promijenjen sastav ili za mlijeko kojeg je udio masti standardiziran sukladno članku 7. ovoga Pravilnika;


Internet stranice NN 20/2009

• – s jednom ili više riječi kako bi se označila vrsta (prema senzorskim svojstvima, hranjivim vrijednostima, fizikalno-kemijskim svojstvima, mogućnostima za daljnju preradu odnosno tehnološkim svojstvima), klasa, podrijetlo (prema vrsti životinje) i/ili predviđena upotreba takvog mlijeka ili opisala mehanička obrada ili promjena sastava. Promjena sastava odnosi se samo na dodavanje i/ili oduzimanje sastojaka prirodno prisutnih u mlijeku.


Internet stranice NN 20/2009 • (2) Proizvodi čiji nazivi nisu propisani stavkom 1. ovoga članka, stavljaju se na tržište u skladu s odredbama članka 18. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (»Narodne novine« br. 41/08)[1]. Proizvodi podvrgnuti ionizirajućem zračenju označavaju se navodima propisanim člankom 11. Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane.
Internet stranice NN 20/2009 • (1) Naziv »mlijeko« i nazivi koji se koriste za mliječne proizvode, tamo gdje je to primjenjivo, mogu se koristiti s riječju ili riječima kako bi se označili proizvodi kojima su dodani i drugi sastojci osim sastojaka mliječnih proizvoda. Drugi sastojci ne smiju zamijeniti bilo koju mliječnu komponentu. U proizvodima kojima su dodani drugi sastojci osim sastojaka mliječnih proizvoda mlijeko ili mliječni proizvod je bitan dio u pogledu količine ili određivanja karakteristika proizvoda.
Internet stranice NN 20/2009 • (2) Za mlijeko, osim kravljeg, i mliječne proizvode koji nisu proizvedeni od kravljeg mlijeka, obvezno je navođenje vrste životinje od koje potječu.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 20/2009
• (1) Nazivi iz članka 3., 4. i 5. ovoga Pravilnika mogu se koristiti samo za proizvode navedene u tim člancima osim u slučaju proizvoda čija su stvarna svojstva razvidna iz tradicionalne upotrebe

Poslovne stranice NN 20/2009
• i/ili kada se nazivi jasno upotrebljavaju za opisivanje karakteristične kakvoće proizvoda.

Servis NN 20/2009 • (2) Proizvodi koji nisu propisani člankom 3. 4. i 5. ovoga Pravilnika ne smiju se označavati, reklamirati i prezentirati na način koji izravno ili neizravno tvrdi ili sugerira da se radi o mliječnom proizvodu, sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača (»Narodne novine« br. 79/07).[2]
Glasnik NN 20/2009 • 1. sirovo mlijeko: koje nije zagrijavano na temperaturu veću od 40 °C niti je bilo podvrgnuto nekom drugom postupku koji ima isti učinak;
Novo NN 20/2009 • 2. punomasno mlijeko: toplinski obrađeno mlijeko koje, obzirom na udio mliječne masti, udovoljava jednom od sljedećih zahtjeva:
Poslovi NN 20/2009 • – standardizirano ekstra punomasno mlijeko: mlijeko koje sadrži najmanje 4,00% mliječne masti, a najviše 9,99% mliječne masti;
Poticaji NN 20/2009 • – nestandardizirano punomasno mlijeko: mlijeko kod kojeg udio mliječne masti nije promijenjen od mužnje, niti dodavanjem ili uklanjanjem mliječnih masti niti miješanjem s mlijekom čiji je prirodni udio mliječne masti bio promijenjen. Udio mliječne masti ne smije biti manji od 3,50%;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 178/04, Broj 50/09, Broj 90/04, Broj 14/90, Broj 123/00, Broj 2/93


LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE Pregled