PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 20/2009 • Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07, 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 20/2009 • – nazive, definicije te opće zahtjeve kojima moraju udovoljavati;
NN 20/2009 • – sastav, dodane sastojke i druge tvari koje se upotrebljavaju u proizvodnji i preradi;
NN 20/2009 • Odredbe ovoga Pravilnika ne primjenjuju se na proizvode koji su zakonito proizvedeni i/ili stavljeni na tržište u državi članici Europske unije ili zakonito proizvedeni u državi EFTA-e koja je ugovorna strana Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru.
NN 20/2009 • (1) Sirevi su svježi proizvodi ili proizvodi s različitim stupnjem zrelosti koji se proizvode odvajanjem sirutke nakon koagulacije mlijeka (kravljeg, ovčjeg, kozjeg, bivoljeg mlijeka i/ili njihovih mješavina), vrhnja, sirutke, ili kombinacijom navedenih sirovina.
NN 20/2009 • (2) U proizvodnji sireva dozvoljena je upotreba mljekarskih kultura, sirila i/ili drugih odgovarajućih koagulacijskih enzima i/ili dozvoljenih kiselina za koagulaciju.
NN 20/2009 • (1) Obzirom na udio vode u bezmasnoj tvari sira, konzistenciju i građu, sirevi se proizvode i stavljaju na tržište pod nazivima:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 20/2009 • (1) Pri označavanju sira obvezno je navođenje minimalnog udjela mliječne masti u suhoj tvari.
NN 20/2009 • (2) Pri označavanju sira može se navesti uz naziv sira i podatak o vrsti sira obzirom na udio mliječne masti u suhoj tvari sira sukladno Tablici 2. Dodatka 1. ovoga Pravilnika.
NN 20/2009 • (1) Proizvodi od sireva su proizvodi koji sadrže najmanje 50% udjela sireva u ukupnoj suhoj tvari proizvoda, a proizvode se kao svježi, toplinski obrađeni ili se proizvode postupcima topljenja i emulgiranja pomoću soli za topljenje.
NN 20/2009 • Sirni pripravci, kao što su sirni namazi i sirni deserti, su svježi ili toplinski obrađeni proizvodi, proizvedeni od sira, uz dodatak drugih mliječnih proizvoda i drugih sastojaka.
NN 20/2009 • Topljeni sirevi proizvode se od jedne ili više vrsta sireva, sa ili bez dodatka drugih mliječnih proizvoda, toplinskom obradom i dodatkom soli za topljenje i emulgiranje.
NN 20/2009 • (1) Pri označavanju proizvoda od sireva obvezno je navođenje sljedećih podataka:
NN 20/2009 • – vrste sireva od kojih je proizveden sukladno članku 5. ovoga Pravilnika;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 93/98, Broj 15/91,
Broj 89/09, Broj 86/05,
Broj 28/05, Broj 31/06
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE