PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-3-pri-uzgoju-zivotinja-ceaa NN 84/2006

• 4) Proizvođači koji hranu za životinje proizvode ili skladište na gospodarskoj cjelini u čijem krugu se nalazi farma ne smiju je stavljati na tržište odnosno iznositi izvan kruga gospodarske cjeline ako nisu osigurani uvjeti za zaštitu hrane za životinje od kontaminacije i unakrsne kontaminacije u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade ili opskrbe s navedene farme.


Stranica 2006-07-84-2002 NN 84/2006

• 6) Obiteljska gospodarstva ne smiju iznositi proizvedene krmne smjese izvan kruga obiteljskog gospodarstva.


Internet NN 84/2006

• 1) Primarna proizvodnja hrane za životinje obuhvaća i poslove:


Internet stranice NN 84/2006

• 1. Proizvodnje, prijevoza i rukovanja primarnim proizvodima na mjestu njihove proizvodnje;


Internet stranice NN 84/2006
• 3. Miješanja primarnih proizvoda isključivo za potrebe vlastitog gospodarstva bez korištenja dodataka hrani za životinje, premiksa ili predsmjesa, osim dodataka za siliranje.

Internet stranice NN 84/2006
• 2) Prilikom obavljanja poslova iz stavka 1. ovoga članka subjekti moraju:

Internet stranice NN 84/2006 • 2. Osigurati mikrobiološke standarde i standarde kakvoće iz propisa o hrani za životinje;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 84/2006 • 1) Nadležno tijelo nadzire obavljaju li subjekti na razini primarne proizvodnje poslove u skladu s odredbama članka 6. stavka 2. ovoga Pravilnika.
Poslovne stranice NN 84/2006 • 2) Sve uvezene pošiljke hrane za životinje podliježu obveznom veterinarsko – zdravstvenom pregledu i kontroli prilikom istovara. Sve uvezene pošiljke krmiva iz država članica Europske unije mora pratiti analitičko izvješće o obavljenim analizama uzoraka krmiva, u skladu s Prilogom 8. ovoga Pravilnika, koje se odnosi na navedenu pošiljku krmiva, a prve dvije pošiljke krmiva iz nove zemlje uvoznice ili od novog dobavljača prilikom istovara u tvornici ili mješaonici moraju biti uzorkovane i analizirane u ovlaštenom laboratoriju u skladu s navedenim Prilogom. Vrstu potrebnih analiza propisuje ovlašteni veterinar koji obavlja pregled i uzorkovanje te upisuje podatke u propisanu dokumentaciju.
Pregledi NN 84/2006 • 3) Sve uvezene pošiljke krmiva iz država koje nisu članice Europske unije podliježu obveznom uzorkovanju i analizi u ovlaštenom laboratoriju u skladu s navedenim Prilogom. Vrstu potrebnih analiza propisuje ovlašteni veterinar koji obavlja pregled i uzorkovanje te upisuje podatke u propisanu dokumentaciju.
Glasnik NN 84/2006 • 5) Svaku pošiljku krmiva iz uvoza i u unutarnjem prometu namijenjenu proizvodnji hrane za životinje mora pratiti dokument – otpremnica koja sadrži ime i prezime /naziv dobavljača, adresu, datum i mjesto utovara, količinu krmiva u pošiljci, ime i prezime/naziv i adresu prijevoznika, registarsku oznaku vozila te odredište pošiljke.
Novo NN 84/2006 • 6) U tvornicama i mješaonicama hrane za životinje moraju se uzimati službeni uzorci krmiva životinjskog podrijetla i dostavljati u ovlašteni laboratorij na bakteriološku pretragu, a riblje brašno i na pretragu na proteine podrijetlom od sisavaca (mikroskopska metoda), prije pripremanja predsmjesa i potpunih krmnih smjesa. Jednom mjesečno moraju se uzeti službeni uzorci svih predsmjesa i potpunih krmnih smjesa proizvedenih u tom mjesecu i dostaviti u ovlašteni laboratorij na bakteriološku pretragu.
Poslovi NN 84/2006 • 8) Dokumente i analitička izvješća iz stavaka 2., 3., 4. i 6. ovoga članka treba čuvati 3 godine.
Poticaji NN 84/2006 • 1) Subjekti, osim navedenih u članku 6. stavku 1. točka 3. ovoga Pravilnika, moraju izraditi i uspostaviti trajni postupak kontrole kritičnih točaka po načelima HACCP-a:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 18/92, Broj 20/94, Broj 71/03, Broj 71/03, Broj 25/04, Broj 101/09


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled