PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-4-svi-objekti-za-gtby NN 56/2006

• 5. Objekt za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla mora imati vlastiti laboratorij ili koristiti usluge vanjskog laboratorija. Laboratorij mora imati potrebnu opremu za obavljanje analiza te mora imati ovlaštenje nadležnog tijela.


Stranica 2006-05-56-1347 NN 56/2006

• 1. Nusproizvodi životinjskog podrijetla moraju biti prerađeni što prije nakon dopreme u objekt za toplinsku preradu. Do prerade moraju se uskladištiti u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.


Internet NN 56/2006

• 2. Spremnici, posude i vozila za prijevoz neprerađenog materijala moraju se čistiti na za to predviđenom prostoru. Taj prostor mora biti na takvom položaju i mora biti tako uređen da se izbjegne svaki rizik kontaminacije prerađenih nusproizvoda i okoliša.


Internet stranice NN 56/2006

• 3. Osobe koje rade u nečistom dijelu ne smiju ući u čisti dio ako prije ne promijene radnu odjeću i obuću odnosno ako prije ne dezinficiraju zaštitnu radnu obuću. Oprema i uređaji ne smiju se nositi iz nečistog dijela u čisti, osim ako se prije ne očiste i dezinficiraju. Potrebno je propisati uvjete za kretanje osoblja kako bi se kontroliralo njihovo kretanje između dijelova objekta. Potrebno je propisati i pravilan način pranja i dezinfekcije obuće, kao i kotača vozila.


Internet stranice NN 56/2006
• 5. U objektu za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla potrebno je sustavno i djelotvorno poduzimati preventivne mjere za zaštitu od ptica, glodavaca, kukaca ili drugih nametnika. U tu svrhu treba primjenjivati izrađeni plan za suzbijanje i uništavanje štetnika.

Internet stranice NN 56/2006
• 6. Za sve dijelove objekata potrebno je propisati postupke čišćenja i evidentirati kontrole postupaka čišćenja. Potrebno je da se u objektu koristi prikladnu i učinkovita opremu te odobrena sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Internet stranice NN 56/2006 • 7. Nadležno tijelo i nadležni ovlašteni veterinar moraju redovito kontrolirati objekt, tehnološke postupke, opremu i drugo. Zapisi kontrola moraju se čuvati najmanje dvije godine.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 56/2006 • 9. Prerađevine nusproizvoda životinjskog podrijetla se moraju uskladištiti na način propisan ovim Pravilnikom te se s njima mora postupati tako da se spriječi kontaminacija.
Poslovne stranice NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 50 milimetara, životinjski se nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 50 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultat provjere. Ako se provjerom ustanovi prisutnost čestica većih od 50 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
Pregledi NN 56/2006 • 2. Nakon usitnjavanja, masa nusproizvoda životinjskog podrijetla se mora zagrijati tako da temperatura središnjeg dijela ne prelazi 133 °C, a tu temperaturu treba održati neprekidno najmanje 20 minuta pri (apsolutnom) tlaku od najmanje 3 bara dobivenom zasićenom parom. Toplinska prerada može se vršiti kao jedini sterilizacijski postupak, odnosno prije ili nakon prethodno obavljenog procesa toplinske prerade. Zasićena vodena para je para koja se nalazi u sterilizacijskom kotlu tijekom postupka toplinske prerade, nakon što se iz njega odstrani sav zrak.
Glasnik NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 150 milimetara, tada se nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 150 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultat provjere. Ako se provjerom uspostavi prisutnost čestica većih od 150 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
Novo NN 56/2006 • 2. Nakon usitnjavanja, masa nusproizvoda životinjskog podrijetla se mora zagrijati tako da temperatura središnjeg dijela bude:
Poslovi NN 56/2006 • 4. Nusproizvodi životinjskog podrijetla se moraju toplinski prerađivati tako da uvjeti vezani uz temperaturu i trajanje postupka budu ostvareni istovremeno.
Poticaji NN 56/2006 • 1. Ako veličina čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla za toplinsku preradu iznosi više od 30 milimetara, tada se životinjski nusproizvodi moraju usitniti pomoću prikladnih uređaja koji su podešeni tako da nakon usitnjavanja veličina čestica ne prelazi 30 milimetara. Svaki se dan nekoliko puta mora provjeriti učinkovitost uređaja za usitnjavanje i zabilježiti rezultate provjere. Ako se provjerom uspostavi prisutnost komadića većih od 30 milimetara, treba zaustaviti proces i popraviti uređaj prije ponovnog pokretanja procesa.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 36/96, Broj 49/04, Broj 28/06, Broj 106/04, Broj 25/09, Broj 103/05


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled