PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 84/2008 • (5) Zahtjev iz stavka 1. ovoga članka šalje se Europskoj komisiji izravno ili putem Ministarstva.
NN 84/2008 • (7) U pogledu oznake tradicionalnog ugleda više skupina iz različitih država članica ili trećih zemalja može podnijeti zajednički zahtjev u skladu s detaljnim pravilima propisanim u propisima Europske unije.
NN 84/2008 • (8) Dokumenti koji se šalju Europskoj komisiji moraju biti napisani na jednom od službenih jezika institucija Europske unije, ili prijevod mora biti ovjeren od ovlaštenog sudskog tumača.
NN 84/2008 • (1) Postupak registracije oznaka na razini Europske unije provodi se sukladno Uredbi Vijeća (EZ-a) br. 510/2006 od 20. ožujka 2006. o zaštiti zemljopisnih oznaka i oznaka izvornosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, Uredbi Komisije (EZ-a) br. 1898/2006 od 14. prosinca 2006. koja predviđa detaljna pravila za provedbu Uredbe Vijeća (EZ-a) br. 510/2006 o zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla i oznaka izvornosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te Uredbi Vijeća (EZ-a) br. 509/2006 od 20. ožujka 2006. o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima kao garantirano tradicionalnim specijalitetima i Uredbi Komisije (EZ-a) br. 1216/2007 od 18. listopada 2007. kojom se utvrđuju detaljna pravila za provedbu Uredbe Vijeća (EZ-a) br. 509/2006 o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima kao garantirano tradicionalnim specijalitetima.
NN 84/2008 • SLUŽBENE KONTROLE I UTVR?IVANJE SUKLADNOSTI SA SPECIFIKACIJOM PROIZVODA
NN 84/2008 • (1) Službene kontrole zdravstvene ispravnosti i higijene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda namijenjenih za ljudsku prehranu provode se sukladno odredbama Zakona o hrani (»Narodne novine«, br. 46/07.) i propisa donesenih na temelju njega.
NN 84/2008 • (2) Svaki korisnik registrirane oznake iz članka 11. stavka 2. i 3. i članka 28. stavka 2. i 3. ovoga Zakona podliježe službenim kontrolama.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 84/2008 • (2) Utvrđivanje sukladnosti iz stavka 1. ovoga članka provode pravne osobe (u daljnjem tekstu: certifikacijska tijela) koje ovlašćuje ministar.
NN 84/2008 • (3) Certifikacijska tijela iz stavka 2. ovoga članka moraju biti akreditirana u skladu s uvjetima odgovarajuće hrvatske norme.
NN 84/2008 • (4) Troškove utvrđivanja sukladnosti određuju certifikacijska tijela uz suglasnost Ministarstva, a snose ih podnositelji zahtjeva ili korisnici oznaka.
NN 84/2008 • (6) U slučaju kada ovlašteno certifikacijsko tijelo utvrdi značajne nesukladnosti sa specifikacijom dužno je o tome obavijestiti Ministarstvo.
NN 84/2008 • (7) Ministar provedbenim propisima utvrđuje uvjete kojima moraju udovoljavati certifikacijska tijela, rok za udovoljavanje uvjeta iz stavka 3. ovoga članka, postupak utvrđivanja sukladnosti te obveze certifikacijskih tijela u postupku iz stavka 1. ovoga članka kao i postupanje u slučaju iz stavka 6. ovoga članka.
NN 84/2008 • (2) Inspekcijski nadzor nad provedbom ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju njega obavlja inspekcija Ministarstva nadležna za kakvoću poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (u daljnjem tekstu: poljoprivredna inspekcija i inspekcija za kakvoću hrane).
NN 84/2008 • (3) Poslove nadležne inspekcije iz stavka 2. ovoga članka može obavljati diplomirani inženjer prehrambene tehnologije ili srodnog smjera, agronomije ili drugog srodnog zvanja stečenog nakon odgovarajućega diplomskog studija koji pored općih uvjeta za rad u državnoj službi moraju imati položen državni stručni ispit i najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 157/98, Broj 57/06,
Broj 75/05, Broj 152/09,
Broj 126/07, Broj 121/03
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO