PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-4-zivotinjski-proteini-i-jgco NN 3/2006

• – svi ostali proizvodi koji sadrže proteine životinjskog podrijetla;


Stranica 2006-01-3-86 NN 3/2006

• 2) Zabrana nevedena u stavku 1. točki 3. ove točke, ne primjenjuje se na soljena goveđa crijeva ukoliko potječu iz zemalja navedenih u Prilogu 1., pod Kategorijom 1. ove Naredbe, te ukoliko su ispunjeni sljedeći veterinarsko-zdravstveni uvjeti koji moraju biti navedeni u veterinarsko-zdravstvenoj svjedodžbi (certifikatu), koju potvrđuje ovlašteni veterinar zemlje izvoznice:


Internet NN 3/2006

• – da životinje nisu hranjene mesno-koštanim brašnom i ostalim krmivima životinjskog podrijetla koja sadrže tkiva sisavaca.


Internet stranice NN 3/2006

• Zabrana navedena u točki I. ove Naredbe ne primjenjuje se na sljedeće pošiljke:


Internet stranice NN 3/2006
• 3. mliječne zamjenice pod uvjetom da ne sadrže proteine dobivene iz tkiva sisavaca i masnoće životinjskog podrijetla;

Internet stranice NN 3/2006
• 4. sjeme životinja za umjetno osjemenjivanje, goveđe jajne stanice i embriji;

Internet stranice NN 3/2006 • 5. kože, sirove, soljene, namijenjene isključivo industrijskoj uporabi;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 3/2006 • – ukoliko je dobivena iz kože preživača, postupkom obrade s kiselinom ili lužinom, kojem slijedi jedno ili više ispiranja i potrebno je naknadno prilagoditi pH. Želatinu je potrebno izdvojiti uzastopnim jednokratnim i višekratnim zagrijavanjem, kojem slijedi čišćenje s filtriranjem i sterilizacijom; ili
Poslovne stranice NN 3/2006 • – ukoliko je dobivena iz kostiju preživača, postupkom prerade kojim je sav koštani materijal u potpunosti zdrobljen i odmašćen vrućom vodom te obrađen razrjeđenom solnom kiselinom (s najmanjom koncentracijom od 4% i pH < 1,5), u razdoblju od najmanje dva dana, nakon čega slijedi postupak zasićenom lužnatom otopinom (pH > 12,5) u razdoblju od najmanje 20 dana, i postupak sterilizacije pri 138 °C – 140 °C u trajanju od 4 sekunde.
Pregledi NN 3/2006 • 8. kolagen, dobiven iz kože goveda koja su bila pregledana prije i poslije klanja i procijenjena zdravstveno ispravnim, i u slučaju, ukoliko je govedo starije od 30 mjeseci, da je bilo pregledano na prisutnost uzročnika GSE (pregled nije obvezan za goveda koja su bila rođena, uzgajana i zaklana u zemljama navedenim u Prilogu 1, pod Kategorijom 1. ove Naredbe), putem postupka koji sadrži sljedeće faze:
Glasnik NN 3/2006 • – ekstrakcija s kiselinom pri pH 0,8 najmanje 6 sati na sobnoj temperaturi, odnosno druga odgovarajuća obrada u intervalu do pH najviše 3,3 u trajanju od najmanje 48 sati pri sobnoj temperaturi;
Novo NN 3/2006 • 9. dikalcijev fostat, bez ostataka proteina i masnoća, za prehranu životinja, osim preživača, ukoliko su ispunjeni sljedeći uvjeti:
Poslovi NN 3/2006 • – da je dobiven iz kostiju goveda, koje je bilo pregledano prije i poslije klanja i ocijenjeno kao zdravstveno ispravno, i u slučaju, ukoliko je govedo starije od 30 mjeseci, da je bilo pregledano na prisutnost GSE (pregled nije obvezan za goveda, koja su bila rođena, uzgajana i zaklana u zemljama navedenim u Prilogu 1., pod Kategorijom 1. ove Naredbe);
Poticaji NN 3/2006 • – da je dobiven postupkom koji osigurava da je sva koštana masa fino zdrobljena i odmašćena vrućom vodom, te obrađena razrjeđenom HCl (pri minimalnoj koncentraciji 4% i pH < 1,5), u razdoblju od najmanje dva dana, nakon čega slijedi obrada dobivene fosforne otopine vapnom, što uzrokuje taloženje dikalcijevog fosfata pri pH 4 – 7, koji se na kraju suši zrakom ulazne temperature od 65°C do 325°C i izlazne temperature od 30°C do 65°C, ili jednako vrijednim postupkom, za koji garantira proizvođač;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 112/04, Broj 162/98, Broj 103/04, Broj 14/90, Broj 170/04, Broj 60/91


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled