PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-aromatiziranje-vina-obavlja-se-rsvz NN 2/2005

• U aromatiziranom vinu odnos osnovnog vina i dodataka (aromatskih pripravaka) treba biti najmanje 75 % : 25 % u korist osnovnog vina.


Stranica 2005-01-2-17 NN 2/2005

• b. aromatiziranje – dodatak jednog ili više aromatičnih ili biljnih, voćnih, začinskih pripravaka koji će dati svojstvenu aromu i okus aromatiziranom vinu;


Internet NN 2/2005

• c. obojenje – dodatak jednog ili više bojila: karamel, prirodne i prirodno identične boje;


Internet stranice NN 2/2005

• d. dodatak alkohola – dodatak jednog ili više proizvoda: etilni alkohol vinskog podrijetla, vinski alkohol ili alkohol od prosušenog grožđa, etilni alkohol poljoprivrednog podrijetla, vinski destilat ili destilat od prosušenog grožđa, vinjak.


Internet stranice NN 2/2005
• Gorko vino (bitter) je aromatizirano vino s karakterističnim gorkim okusom.

Internet stranice NN 2/2005
• Bermet je aromatizirano crno vino koje se proizvodi dodatkom aromatičnih biljaka i plodova voća (pelin, gorušica, korijandor, klinčić, muškatni oraščić, naranče, limun, rogač, smokva i dr.).

Internet stranice NN 2/2005 • Vinski ocat je proizvod dobiven octenim vrenjem vina, a sadrži najmanje:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 2/2005 • Aromatizirani vinski ocat je proizvod dobiven od vinskog octa uz dodatak ekstrakta prirodnih začina, aromatičnog bilja i povrća, odnosno prirodnih aroma, koji mora udovoljavati ostalim uvjetima iz stavka 1. i 2. ovog članka.
Poslovne stranice NN 2/2005 • Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaju važiti odredbe Pravilnika o vinu (»Narodne novine« br. 96/96, 7/97, 117/97 i 57/00) koje se odnose na proizvodnju vina.
Pregledi NN 2/2005 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama».
Glasnik NN 2/2005 • Ovim Pravilnikom se propisuje način priznavanja sorata strnih žitarica (pšenica, ječam, raž, pšenoraž, tvrda pšenica i zob), kukuruza, soje, suncokreta, uljane repice, krumpira, šećerne repe, duhana, trava i leguminoza za voluminoznu masu i ukrasne travnjake, sirka za voluminoznu masu i sudanske trave, krmnih međuusjeva, predivog i uljnog lana, kamilice, uljne tikve, industrijske cikorije i povrća te obrasci i dokumentacija koja se prilaže uz zahtjev za priznavanje sorti, način pripreme i masa potrebnog sjemena, pokusno mjesto i vrijeme trajanja ispitivanja, način ispitivanja sorti u pokusnom polju i laboratoriju, i metode utvrđivanja vrijednosti sorte u svrhu priznavanja novostvorenih domaćih sorti i uvođenja u proizvodnju stranih sorti.
Novo NN 2/2005 • Gospodarska vrijednost sorti utvrđuje se ispitivanjem sorti u pokusnom polju i laboratoriju.
Poslovi NN 2/2005 • Zahtjev za priznavanje sorte (u daljnjem tekstu: zahtjev) podnosi se Zavodu za sjemenarstvo i rasadničarstvo (u daljnjem tekstu: Zavod) na Obrascu 1. koji se nalazi u prilogu i sastavni je dio ovog Pravilnika.
Poticaji NN 2/2005 • Uz zahtjev iz stavka 1. ovog članka prilaže se i UPOV Tehnički upitnik za opis sorte koji se nalazi u prilogu i sastavni je dio Dodatka II, Pravilnika o stručnom nadzoru nad sjemenskim usjevima poljoprivrednog bilja (»Narodne novine« broj 2/05 ).
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 37/08, Broj 92/03, Broj 164/04, Broj 68/98, Broj 50/09, Broj 140/05


LINK - NOVA PONUDA KORISNIH ALATA ZA POBOLJŠANJE POSLOVANJA Pregled