PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 61/2009 • (c) U proizvodnji destiliranog anisa smiju se koristiti samo prirodne aromatične tvari i aromatični pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.1.) i članku 2. stavku 2. točki (b) Pravilnika o aromama.
NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost gorkih jakih alkoholnih pića ili bitter koja se stavljaju na tržište kao gotov proizvod je najmanje 15% vol.
NN 61/2009 • (c) Gorka jaka alkoholna pića ili bitter mogu se također označavati kao »amer« ili »bitter« sa ili bez drugog pojma.
NN 61/2009 • (a) Aromatizirana vodka je vodka koja ima prevladavajuću aromu drugačiju od sirovine.
NN 61/2009 • (c) Aromatizirana vodka može se zaslađivati, kupažirati, aromatizirati, ostaviti da dozrijeva ili bojiti.
NN 61/2009 • (d) Aromatizirana vodka može nositi naziv bilo koje prevladavajuće arome s riječju »vodka«.
NN 61/2009 • (i) koje sadrži najmanju količinu šećera, izraženu kao invertni šećer:
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 61/2009 • – 80 grama na litru za liker od encijana ili slične likere pripremljene s encijanom ili sličnim biljkama kao jedinom aromatičnom tvari,
NN 61/2009 • (ii) proizvedeno aromatiziranjem etilnog alkohola poljoprivrednog podrijetla ili destilata poljoprivrednog podrijetla ili jednog ili više jakih alkoholnih pića ili njihovih mješavina te zaslađeno, s dodatkom proizvoda poljoprivrednog podrijetla ili prehrambenih proizvoda poput vrhnja, mlijeka ili drugih mliječnih proizvoda, voća, vina ili aromatiziranog vina sukladno Zakonu o vinu (96/03)[10].
NN 61/2009 • (b) Alkoholna jakost likera koji se stavlja na tržište kao gotov proizvod je najmanje 15% vol.
NN 61/2009 • Iznimno, prirodno identične aromatične tvari i pripravci definirani u članku 2. stavku 2. točki (a) podtočki (a.2.) Pravilnika o aromama ne smiju se koristiti u pripremi sljedećih likera:
NN 61/2009 • (i) voćnih likera od: crnog ribiza, trešanja/višanja, malina, duda, borovnica, agruma, vrsta jagodičastog voća (Rubus chamaemorus), artičke kupine (Rubus arcticus), američke brusnice, europske brusnice (Vaccinium vitis-ideae), morske trave i ananasa;
NN 61/2009 • Kod označavanja i prezentiranja ovih likera, složenica se mora naznačiti na etiketi u jednom redu jednakim slovima iste vrste i boje, a riječ »liker« mora se nalaziti u neposrednoj blizini i to slovima čija veličina nije manja od slova složenice. Ako alkohol ne potječe od navedenoga jakog alkoholnog pića, njegovo se podrijetlo mora označiti na etiketi u istom vidnom polju uz složenicu i riječ »liker« bilo da se naznači vrsta poljoprivrednoga alkohola bilo riječima »poljoprivredni alkohol« ispred kojih stoji »proizvedeno od« ili »proizvedeno upotrebom«.
NN 61/2009 • (a) Jaka alkoholna pića poznata kao krem likeri od (uz naziv korištenog voća ili sirovine), osim likera od mliječnih proizvoda su likeri koji sadrže najmanje 250 grama po litri šećera izraženog kao invertni šećer.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 26/08, Broj 3/08,
Broj 9/94, Broj 54/05,
Broj 33/04, Broj 128/99
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE