PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-bez-zalijepljene-kore-brwc NN 114/2008

• (2) U svim klasama, uz posebne odredbe i dopuštena odstupanja koja su određena za svaku klasu pojedinačno, jezgra lješnjaka mora biti:


Stranica 2008-10-114-3322 NN 114/2008

• – zdrava; isključen je proizvod zahvaćen truljenjem ili propadanjem koji ga čini neprikladnim za potrošnju,


Internet NN 114/2008

• – dovoljno razvijena, pri čemu se isključuje zakržljali plod,


Internet stranice NN 114/2008

• – bez živih ili mrtvih insekata u bilo kojoj fazi razvijenosti,


Internet stranice NN 114/2008 • (3) Lješnjaci u ljusci moraju se brati kada dostignu zadovoljavajuću zrelost.
Internet stranice NN 114/2008 • (6) Sadržaj vlage u lješnjacima u ljusci ne bi trebao prelaziti 12% za cijeli lješnjak, odnosno 7% za jezgru
Internet stranice NN 114/2008 • (7) Sadržaj vlage lješnjaka određuje se pomoću metoda prikazanih u Dodatku 5. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 114/2008
• (1) Lješnjaci u ljusci Ekstra klase moraju biti vrhunske kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip

Poslovne stranice NN 114/2008
• (2) Moraju biti bez nedostataka uz izuzetak neznatnih površinskih oštećenja, pod uvjetom da ona ne utječu na opći izgled proizvoda, kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.

Servis NN 114/2008 • (1) Lješnjaci u ljusci Klase I moraju biti dobre kakvoće, tipični za sortu i/ili komercijalni tip.
Glasnik NN 114/2008 • (2) Dopušteni su manji nedostaci pod uvjetom da lješnjaci u ljusci zadrže svoje bitne karakteristike koje se odnose na kakvoću, očuvanje kakvoće i izgled u pakiranju.
Novo NN 114/2008 • Veličina ili analitički pregled određeni su prema najvećem promjeru na središnjem dijelu ploda. Izražavaju se ili kao raspon određen najvećom i najmanjom veličinom (određivanje veličina) ili navođenjem najmanje veličine nakon koje slijede riječi ‘i više’, odnosno navođenjem najveće veličine nakon koje slijede riječi ‘i manje’ (analitički pregled). Određivanje veličine obavezno je za proizvode Ekstra klase i Klase I, a nije obavezno za proizvode Klase II.
Poslovi NN 114/2008 • Samo lješnjaci u ljusci promjera jednakog ili većeg od 16 mm mogu se uključiti u Ekstra klasu, dok se u Klasu I mogu uključiti samo oni čiji je promjer jednak ili veći od 14 mm. Kod proizvoda koji se krajnjem potrošaču prezentiraju pod oznakom ‘analitički pregledano’, veličina ‘i manje’ nije dopuštena.
Poticaji NN 114/2008 • Odstupanje u pogledu kakvoće i veličine dopušteno je u svakom pakiranju proizvoda koji ne udovoljavaju zahtjevima navedene klase sukladno člancima 170. i 172. ovoga Pravilnika.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 119/99, Broj 38/90, Broj 176/03, Broj 98/97, Broj 47/08, Broj 130/07


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled