PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-c-ova-se-ocjena-onqn NN 116/2006

• (d) Treba procijeniti mogućnost stvaranja kolonija ili moguće učinke na primjenitelje kod istraženih razina doziranja uzimajući u obzir izmjerene ili procijenjene razine izloženosti ljudi u skladu s dijelom B Priloga I. propisa o dokumentaciji za ocjenu aktivnih tvari sredstava za zaštitu bilja i dijelom B Priloga I. propisa o dokumentaciji za ocjenu i registraciju sredstava za zaštitu bilja. Procjena rizika, po mogućnosti kvantitativna, treba uključivati, primjerice, način djelovanja, biološka, fizikalna i kemijska svojstva mikroorganizma i drugih tvari u formulaciji.


Stranica 2006-10-116-2587 NN 116/2006

• (e) čvrstoću, nepropusnost i otpornost ambalaže pri uobičajenom prijevozu i rukovanju,


Internet NN 116/2006

• 2.6.1.3. Proučavaju se podaci o vrsti predložene zaštitne odjeće i opreme i njihovim svojstvima, naročito onima koji se odnose na:


Internet stranice NN 116/2006

• (c) udobnost, uzimajući u obzir fizički napor i klimatske uvjete,


Internet stranice NN 116/2006
• (a) medicinski podaci i istraživanja toksičnosti, infektivnosti i patogenosti propisana dijelom B Priloga I. propisa o dokumentaciji za ocjenu aktivnih tvari sredstava za zaštitu bilja i rezultati njihovog ocjenjivanja. Pokusi iz prve faze trebaju omogućiti ocjenu mikroorganizma u pogledu njegove sposobnosti da opstane ili raste u domaćinu i njegove sposobnosti da u domaćinu prouzroči učinke/reakcije. Parametri koji ukazuju na nesposobnost opstanka i umnožavanja u domaćinu i na nesposobnost uzrokovanja učinaka koji mogu ili ne moraju biti štetni u domaćinu uključuju brzo i potpuno izlučivanje iz tijela, neaktiviranje imunološkog sustava, odsutnost histopatoloških promjena i nesposobnost razmnožavanja na tjelesnoj temperaturi sisavaca. Ovi se parametri mogu u nekim slučajevima ocijeniti na temelju istraživanja akutne toksičnosti i postojećih podataka za ljude, a ponekad se mogu ocijeniti jedino na temelju istraživanja s ponavljanim unosom doza.

Internet stranice NN 116/2006
• Ocjena koja se temelji na relevantnim parametrima pokusa iz prve faze trebala bi dovesti do ocjene mogućih učinaka kod profesionalne izloženosti, uzimajući u obzir intenzitet i trajanje izloženosti, uključujući i izloženost zbog ponavljane uporabe sredstva u praksi.

Internet stranice NN 116/2006 • Toksičnost određenih metabolita/toksina može se ocijeniti jedino ako se dokaže da su pokusne životinje bile stvarno izložene ovim metabolitima/toksinima.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 116/2006 • (c) toksikološka istraživanja propisana dijelom B Priloga I. propisa o dokumentaciji za ocjenu i registraciju sredstava za zaštitu bilja,
Poslovne stranice NN 116/2006 • (d) ostale bitne informacije o sredstvu propisane dijelom B Priloga I. propisa o dokumentaciji za ocjenu i registraciju sredstava za zaštitu bilja, kao što su:
Pregledi NN 116/2006 • – radna zabrana, sigurnosni vremenski razmaci ili druge mjere opreza za zaštitu ljudi i životinja,
Glasnik NN 116/2006 • 2.6.2. Učinci ostataka sredstva na zdravlje ljudi i životinja
Novo NN 116/2006 • Pri ovom se ocjenjivanju moraju odvojeno razmatrati održivi i neodrživi ostaci. Virusi i viroidi trebaju se smatrati održivim ostacima jer su sposobni prenositi genetski materijal iako oni, u stvari, izvan stanice domaćina nisu živi.
Poslovi NN 116/2006 • – stadij razvoja mikroorganizma u kojem nastaju neodrživi ostaci,
Poticaji NN 116/2006 • – razvojni stadiji/životni ciklus mikroorganizma u tipičnim ekološkim uvjetima; naročitu pozornost treba obratiti na procjenu vjerojatnosti preživljavanja i umnožavanja mikroorganizma u ili na poljoprivrednim kulturama, hrani ili stočnoj hrani, i kao posljedica toga, mogućnost stvaranja neodrživih ostataka.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 100/05, Broj 32/91, Broj 75/09, Broj 12/92, Broj 100/01, Broj 112/04


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled