PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-f-ako-je-uzorak-eimh NN 62/2008

• g) Od svakog uzorka uzetog s komada mesa pregledavač mora prirediti 14 preparata veličine zrna zobi, što ukupno iznosi 56 isječaka,


Stranica 2008-05-62-2109 NN 62/2008

• i) Ukoliko se za vrijeme pretrage uoči sumljivo područje, mora se pregledati pod najvećim povećanjem (80 do 100 puta),


Internet NN 62/2008

• j) U slučaju nejasnog rezultata, pretraživanje se ponavlja na drugim uzorcima sve dok se ne dobije jasan rezultat. Trihineloskopski pregled mora trajati najmanje 6 minuta,


Internet stranice NN 62/2008

• k) Vrijeme predviđeno za pretragu ne uključuje vrijeme potrebno za prikupljanje i pripremu preparata,


Internet stranice NN 62/2008 • (a) Meso koje se već dopremi zamrznuto ostavlja se u takvom stanju,
Internet stranice NN 62/2008 • (b) Tehnička oprema i napajanje rashladne prostorije energijom moraju biti takvi da osiguravaju vrlo brzo postizanje i održavanje potrebne temperature u svim dijelovima prostorije i mesa,
Internet stranice NN 62/2008 • (c) Materijal u kojemu je meso zapakirano mora se prije zamrzavanja odstraniti, osim u slučajevima kada je meso u potpunosti na propisanoj temperaturi kad se doprema u rashladnu prostoriju, ili kada je meso pakirano tako da pakiranje ne spriječava postizanje propisane temperature u određenom vremenu,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 62/2008
• (e) Mora se voditi evidencija o danu i vremenu dopreme svake pošiljke u rashladnu prostoriju,

Poslovne stranice NN 62/2008
• (f) Temperatura u rashladnoj prostoriji mora biti najmanje –25 oC. Ona se mora mjeriti kalibriranim termo-električnim uređajima i trajno bilježiti. Ne smije se mjeriti izravno u dotoku hladnog zraka. Instrumenti se moraju čuvati zaključani. Temperaturne liste moraju uključivati relevantne podatke iz evidencije inspekcije koja se vodi kod dopreme te datum i vrijeme započinjanja i završetka zamrzavanja, te se moraju čuvati godinu dana od zaprimanja pošiljke,

Servis NN 62/2008 • (g) Meso promjera ili debljine do 25 cm mora biti zamrznuto neprekidno najmanje 240 sati, a meso promjera ili debljine između 25 i 50 cm mora biti zamrznuto neprekidno najmanje 480 sati. Postupak zamrzavanja ne smije se koristiti na mesu koje je većeg promjera ili debljine. Vrijeme zamrzavanja računa se od vremena kad je u rashladnoj prostoriji postignuta temperatura navedena u točki (f) ovoga Dijela.
Glasnik NN 62/2008 • (a) meso promjera ili debljine do 15 cm mora biti zamrznuto u skladu s jednim od sljedećih odnosa vremena i temperature:
Novo NN 62/2008 • (b) meso promjera ili debljine između 15 cm i 50 cm mora biti zamrznuto u skladu s jednom od sljedećih odnosa vremena i temperature:
Poslovi NN 62/2008 • Kada se koriste tuneli za zamrzavanje, a ne slijede se dosljedno gore opisani postupci, subjekt u poslovanju s hranom mora dokazati nadležnom tijelu da je alternativna metoda djelotvorna za uništavanje parazita Trichinella u svinjskom mesu.
Poticaji NN 62/2008 • Postupak se sastoji od komercijalnog suhog zamrzavanja ili zamrzavanja mesa uz određene odnose vremena i temperature, tako da se temperatura kontrolira u središtu svakog komada mesa.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 143/06, Broj 39/98, Broj 52/07, Broj 5/02, Broj 49/06, Broj 87/98


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled