PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 91/2008 • Na točkama M3 i M7 uzorkovat će se za pretrage na teške metale, benzo(a)piren, te fizikalno kemijske parametre morske vode.
NN 91/2008 • 3.1. UZORKOVANJE MORSKE VODE ZA ODRE?IVANJE KVALITATIVNO-KVANTITATIVNOG SASTAVA FITOPLANKTONSKE ZAJEDNICE
NN 91/2008 • Uzorkovanje fitoplanktona za određivanje kvalitativnog sastava fitoplanktonske zajednice obavljat će se mrežom (promjera oka 20 mikrona) povlačenjem vertikalno od dna do površine vodenog stupca. Količina profiltrirane vode izračunat će se uzimajući u obzir veličinu otvora mreže i visine stupca vode kroz koji je mreža provučena. U slučaju kada je dubina mora manja od 1 m uzorkovat će se 1 litra morske vode na pola dubine. Pored toga, na svakoj postaji crijevom za uzorkovanje (sampling tube) uzimat će se i uzorak vode za određivanja kvantitativnog sastava fitoplanktonske zajednice.
NN 91/2008 • Uzorkovanje školjkaša obavit će se na način uobičajen za komercijalno izlovljavanje. Školjkaši uzgojeni na vertikalnim linijama (pergolarima) i košarama, prvenstveno dagnje i kamenice, uzorkovat će se na tri razine (vrh, sredina i dno). Uzorci će se pomiješati kako bi se dobio jedan reprezentativan uzorak od 4 kg.
NN 91/2008 • Od ukupnog ulova školjkaša za uzorak će se uzeti 4 kg. U slučaju izlova različitih vrsta školjkaša, ako nije odabrana indikatorska vrsta, uzet će se uzorak svih vrsta.
NN 91/2008 • Uzorkovanje školjkaša koji žive na morskom dnu i koji se izlovljavaju ronjenjem, obavit će se ronjenjem i skupljanjem po morskom dnu u radijusu do 50 m od kontrolne točke. Uzorak se mora sastojati od 4 kg školjkaša. U slučaju izlova različitih vrsta školjkaša, ako nije odabrana indikatorska vrsta, uzeti će se uzorak svih vrsta.
NN 91/2008 • Školjkaši će se upakirati u mrežice sitnog oka, a potom u plastične vrećice. Način pakiranja mora biti takav da osigura uzorak od izvanjske kontaminacije i spriječi ispuštanje međuljušturne tekućine u okolinu kako ne bi došlo do međukontaminacije. Uzorak treba označiti jednoznačnom oznakom (nebrisivim flomasterom ili naljepnicom), smjestiti u prijenosni hladnjak i u najkraćem mogućem roku dopremiti do laboratorija.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 91/2008 • Prisutnost biotoksina u školjkama utvrdit će se sljedećim standardnim referentim matodama:
NN 91/2008 • Prisutnost fitoplanktonskih vrsta određivat će se metodom EN 15204 (Utermöhl).
NN 91/2008 • Uzorke morske vode i školjkaša za pretrage na biotoksine i fitoplankton uzima ovlašteni veterinar ili službena osoba iz laboratorija uz prisustvo ovlaštenog veterinara.
NN 91/2008 • Morska voda za određivanje suspendirane tvari i sadržaja otopljenog kisika uzorkovat će se minimalno na 2 –3 razine.
NN 91/2008 • Mjerenje temperature, saliniteta i pH morske vode obavljat će se na mjestu uzorkovanja, minimalno na 2-3 razine.
NN 91/2008 • 3.4. UZORKOVANJE ŠKOLJKAŠA ZA ODRE?IVANJE MIKROBIOLOŠKE KAKVOĆE ŽIVIH ŠKOLJKAŠA
NN 91/2008 • Uzorkovanje školjkaša obavit će se na način uobičajen za komercijalno izlovljavanje. Školjkaši uzgojeni na vertikalnim linijama (pergolarima) i košarama, dagnje i kamenice, uzorkovat će se na tri razine (vrh, sredina i dno), a uzorci će se pomiješati kako bi se dobio jedan reprezentativan uzorak od 2 kg, osim na točkama uzorkovanja na kojima je određeno posebno uzorkovanje na način da se uzorci uzimaju na tri razine (vrh, sredina i dno) i ne miješaju već se posebno pakiraju (na način opisan u daljnjem tekstu) i označavaju tako da je razvidno s koje su razine uzorci.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 92/08, Broj 65/08,
Broj 87/08, Broj 162/03,
Broj 112/04, Broj 119/07
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO