PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-jela-kontinentalne-hrvatske-slavonija-kfop NN 6/2007

• Dio češnjaka nasjeckati i pomiješati sa solju. Tom mješavinom dobro natrljati čitave komade mesa pa ih čvrsto složiti jedan do drugoga u veću posudu. Sve ostaviti 2 – 3 dana na hladnom mjestu, u hladnjaku.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• Svježu slaninu izrezati na veće kocke i staviti kuhati u kipuću slanu vodu, kojoj se doda lovorov list i papar. Nakon 6 – 10 minuta, kada slanina poprimi staklast izgled, izvaditi je iz vode i ostaviti je da se potpuno ohladi. Zatim je krupno samljeti, dodati sitno isjeckan češnjak te po potrebi dosoliti i sve dobro izmiješati. U prikladnu porculansku, zemljanu ili drvenu posudu složiti sloj pripremljene mljevene slanine, zatim komade mesa, premazati ih sokom od pečenja, pa opet red slanine i sve dobro nabiti da između ne ostane zraka. Taj postupak ponavljati dok se ne potroši sva količina mesa i slanine. Posuda se može dopuniti prelijevanjem tekuće ali ohlađene masti. Tako pripremljeno meso mora se držati na hladnom i tamnom mjestu ili u hladnjaku.


Internet NN 6/2007

• Ovako pripremljeno meso može se poslužiti kao izvrsna hladna zakuska, a masnoća kao namaz.


Internet stranice NN 6/2007

• Jedinstvena hladna zakuska, koja vjerodostojno predstavlja samoniklu međimursku kuhinju jest plata na kojoj je meso iz tiblice, a uz to i mljevena slanina u kojoj se takvo meso dulje čuva. Meso u tiblici može se pripremiti u kućanstvu posvuda u svijetu, važno je samo imati svježe svinjsko meso i slaninu te dobar recept. Uz meso iz tiblice poslužuju se kiseli krastavci, mladi luk i rotkvice.


Internet stranice NN 6/2007 • ŠOKAČKA SALATA – prigotovljava se od kuhane domaće šunke, kuhanih i ohlađenih pilećih prsa, rajčica, paprike, mladog luka s listovima, krastavaca, kuhanih prepeličjih jaja, sjemenki bundeve i suncokreta te zrna mladog kukuruza. Namirnice se režu na kockice veličine oko 1,5 cm. Salata se začinjava jabučnim octom i suncokretovim ili bučinim uljem. Ukrašava se namirnicama koje se nalaze i u sastavu salate. Poslužuje se u staklenim zdjelicama posipana nasjeckanim peršinom.
Internet stranice NN 6/2007 • P.S. Umjesto kuhanja, kockice šunke i piletine mogu se i sotirati na masnoći – to omogućuje brzu pripremu salate.
Internet stranice NN 6/2007 • U širokoj i nešto dubljoj posudi na ugrijanom ulju popržiti luk, dodati papriku, odmah uliti litru vode, posoliti. Čim juha zakipi, u posudu poslagati pripremljene štrukle jedne do drugih i kuhati oko 15 min. Na kraju umiješati vrhnje i nasjeckani peršin. Izvaditi štrukle šupljikavom lopaticom u duboke tanjure i preliti ih juhom u kojoj su se kuhali, pa poslužiti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 6/2007
• P.S. Juha se može poslužiti i kao samostalno jelo, a sušenu vratinu zamijeniti sa sušenim kareom.

Poslovne stranice NN 6/2007
• SVINJOKOLJSKA JUHA (JUHA OD SVINJETINE) – tradicionalno se priprema na poznatim slavonskim svinjokoljama. Iako se radi od svinjskog mesa i kosti, iznimne je kakvoće. Preporučuje se uzeti meso s kostima od obraza (s glave), plećke s lopaticom i po koju šuplju kost. Meso s kostima, povrćem i začinima kuha se oko 3 sata na laganoj vatri.

Servis NN 6/2007 • Juha se ostavi da se smiri, ocijedi se i zakuhaju se šokački domaći rezanci (vrlo tanki i dugački). Kuhano meso poslužiti s kašicom od krumpira i umakom od kopra ili rajčica.
Glasnik NN 6/2007 • Začini: sol, vegeta, pire od rajčica, lovorov list, 2 juhe »Slavonski čobanac« i 5 g. mljevene ljute paprike
Novo NN 6/2007 • Ispirjati povrće na masnoći uz povremeno zalijevanje temeljcem, zatim dodati meso, i to prema kategoriji starosti, znači prvo divljač. Kada je napola ispirjano, dodati junetinu i na kraju svinjetinu. Sve zalijevati temeljcem dok meso ne omekša. Meso mora biti ispirjano, ali ne da se raspada, komadi trebaju ostati cijeli. Potom dodati navedene začine.
Poslovi NN 6/2007 • 2 kg slatkovodne ribe (som, šaran, štuka), izrezane komade staviti u bijelo vino
Poticaji NN 6/2007 • mljevena začinska paprika (3 žlice slatke, 1 – 2 žlice ljute)
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 15/04, Broj 25/07, Broj 24/08, Broj 17/05, Broj 9/05, Broj 100/99


LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA Pregled