PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-kod-uzimanja-uzoraka-za-bokm NN 74/2008

• Kod uzimanja uzoraka za ispitivanje prisutnosti salmonela treba koristiti metodu uzimanja abrazivnom spužvom, a mjesta uzorkovanja odabrati prema očekivanosti kontaminacije. Ukupna površina uzorkovanja mora obuhvatiti najmanje 400 cm2.


Stranica 2008-06-74-2454 NN 74/2008

• Kod uzimanja uzoraka za ispitivanje prisutnosti salmonela, u svakoj seriji se nasumce uzorkuje najmanje 15 trupova a nakon rashlađivanja. Sa svakog trupa se uzima komadić kože vrata približne težine 10 g. Prije ispitivanja se uzorci s tri trupa objedinjuju u jedan, kako bi se konačno dobilo 5 uzoraka po 25 g.


Internet NN 74/2008

• Detaljnije smjernice za uzimanje uzoraka s trupova, posebice one koje se tiču mjesta uzimanja uzoraka, mogu biti sadržane u vodičima za dobru praksu kako je navedeno u Poglavlju III. članku 7. Pravilnika o higijeni hrane (»Narodne novine«, broj 99/2007) 13.


Internet stranice NN 74/2008

• Učestalost uzimanja uzoraka za trupove, mljeveno meso, mesne pripravke i strojno otkošteno meso


Internet stranice NN 74/2008 • Učestalost uzorkovanja mljevenog mesa i mesnih pripravaka za ispitivanje E. coli i aerobnih mezofilnih bakterija te uzimanja uzoraka s trupova za ispitivanje enterobakterije i aerobnih mezofilnih bakterija, može se smanjiti na svakih četrnaest dana, ukoliko su kroz šest uzastopnih tjedana dobiveni rezultati ispitivanja bili zadovoljavajući.
Internet stranice NN 74/2008 • Za ispitivanje mljevenog mesa, mesnih pripravaka i trupova na prisutnost salmonela, učestalost uzimanja uzoraka se može smanjiti na svakih četrnaest dana, ukoliko su tijekom 30 uzastopnih tjedana dobiveni rezultati ispitivanja bili zadovoljavajući. Učestalost uzorkovanja radi ispitivanja na prisutnost salmonela također može biti smanjena ukoliko se nacionalnim programom odrede ispitivanja koja zamjenjuju ovdje opisana. Dodatno se učestalost uzorkovanja može smanjiti ukoliko nacionalni program kontrole salmonela pokaže da je pojavnost salmonela niska u životinja namijenjenih klanju.
Internet stranice NN 74/2008 • Manje klaonice i objekti koji proizvode mljeveno meso i mesne pripravke u manjim količinama, mogu biti izuzeti od navedenih učestalosti uzorkovanja ako je to opravdano na temelju analize rizika i u skladu s time odobreno od nadležnog tijela.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 74/2008
• Istraživanja iz članka 3. stavka 2. ovoga Pravilnika uključuju:

Poslovne stranice NN 74/2008
• – specifikacije fizikalno-kemijskih osobina proizvoda, kao što su pH, aw, sadržaj soli, koncentracija konzervansa i vrsta pakiranja, uzimajući u obzir uvjete skladištenja i proizvodnje, mogućnosti kontaminacije i predviđeni rok trajanja, te

Servis NN 74/2008 • – uzimajući u obzir podatke iz raspoložive znanstvene literature i istraživanja glede karakteristika razvoja i preživljavanja određenih mikroorganizama.
Glasnik NN 74/2008 • – matematičke modele predviđanja za određenu hranu, upotrebom kritičnih faktora rasta i preživljavanja određenih mikroorganizama u hrani,
Novo NN 74/2008 • – testove za istraživanje sposobnosti rasta i preživljavanja određenih mikroorganizama inokuliranih na odgovarajući način u hrani skladištenoj pod različitim realno predvidivim uvjetima,
Poslovi NN 74/2008 • Prethodno navedena istraživanja moraju poštivati prirodnu raznolikost proizvoda, mikroorganizama, te uvjeta proizvodnje i skladištenja.
Poticaji NN 74/2008 • Na temelju članka 69. stavka 3. Zakona o zaštiti životinja (»Narodne novine«, broj 135/06), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 139/09, Broj 74/94, Broj 91/09, Broj 128/06, Broj 146/04, Broj 12/93


LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO Pregled