PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 96/2007 • Prošek je desertno kvalitetno ili desertno vrhunsko vino s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom. Prošek po boji može biti bijelo ili crno vino. Boja Prošeka može varirati od jantarnožute do tamnocrvene boje. Prošek je najčešće s ostatkom šećera. U okusu Prošeka prevladava punoća i izraženi voćni karakter koji upućuje na suho grožđe.
NN 96/2007 • – Podregije: Istra, Hrvatsko primorje, Sjeverna Dalmacija, Dalmatinska zagora, Srednja i Južna Dalmacija.
NN 96/2007 • – Vinogorja: Vinogorje Zapadna Istra, Vinogorje Centralna Istra, Vinogorje Opatija – Rijeka, Vinogorje Krk, Vinogorje Rab, Vinogorje Cres – Lošinj, Vinogorje Pag, Vinogorje Zadar – Biograd, Vinogorje Benkovac – Stankovci, Vinogorje Promina, Vinogorje Pirovac – Skradin, Vinogorje Knin, Vinogorje Drniš, Vinogorje Šibenik, Vinogorje Primošten, Vinogorje Sinj – Vrlika, Vinogorje Imotski, Vinogorje Vrgorac, Vinogorje Kaštela – Trogir, Vinogorje Split – Omiš – Makarska, Vinogorje Neretva, Vinogorje Konavle, Vinogorje Mljet, Vinogorje Pelješac, Vinogorje Korčula, Vinogorje Lastovo, Vinogorje Vis, Vinogorje Hvar, Vinogorje Brač, Vinogorje Šolta.
NN 96/2007 • Prošek se proizvodi od sljedećih autohtonih sorti vinove loze: plavac mali, okatac crni, muškat ruža crni, crljenak, vugava, pošip bijeli, grk, maraština, babić, plavina, lasina, malvazija, žlahtina, malvasia dubrovačka bijela.
NN 96/2007 • Dopušteni urod po hektaru za Prošek, obzirom na kategoriju kakvoće i zonu proizvodnje je:
NN 96/2007 • Specifičnost tehnologije proizvodnje Prošeka je u biranju zdravih grozdova po mogućnosti već lagano prosušenih i njihovom daljnjem sušenju na trsu, na suncu ili u hladovini tavana i sušarama. Grožđe se suši dok ne postigne šećer od 120° Oechsla.
NN 96/2007 • Prerada započinje gnječenjem prosušenog grožđa i maceracijom koja traje 2 – 5 dana. Nakon maceracije masulj se cijedi i preša. Alkoholna fermentacija traje do godinu dana. Za fermentaciju se koriste selekcionirani kvasci koji mogu djelovati u moštu velike gustoće.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 96/2007 • Prošek mora sadržavati najmanje 15% vol stvarnog alkohola i maksimum 22% vol ukupnog alkohola.
NN 96/2007 • – 210 mg/L, od toga 40 mg/L slobodnog, u vinima s manje od 50 g/l neprovrela šećera,
NN 96/2007 • – 300 mg/L, od toga 50 mg/L slobodnog, u vinima s više od 50 g/l neprovrela šećera.
NN 96/2007 • Područje uzgoja vinove loze za proizvodnju Opola je regija Primorska Hrvatska koja obuhvaća sljedeće podregije i vinogorja:
NN 96/2007 • – Podregije: Istra, Hrvatsko primorje, Sjeverna Dalmacija, Dalmatinska zagora, Srednja i Južna Dalmacija.
NN 96/2007 • Opolo se proizvodi od preporučenih crnih sorti vinove loze regije Primorska Hrvatska sukladno Pravilniku o Nacionalnoj listi priznatih kultivara vinove loze (»Narodne novine« br. 159/04, 14/05, 42/05, 62/05, 3/06, 37/06, 76/06, 44/07).
NN 96/2007 • Dopušteni urod po hektaru za Opolo, obzirom na zonu proizvodnje je:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 155/08, Broj 51/02,
Broj 155/05, Broj 46/97,
Broj 111/07, Broj 55/09
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA