PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-meso-se-oblikuje-te-evjc NN 6/2007

• Jelo se pirja u poklopljenoj posudi. Kad je meso mekano, izvadi se, a umak protisne kroz fino sito i ponovno prokuha. Meso se isječe na ploške podesne debljinom i oblikom za posluživanje.


Stranica 2007-01-6-280 NN 6/2007

• Za ovo jelo upotrebljavaju se dijelovi buta, a osobito je kvalitetan frikando. Ako ima dovoljno korjenastoga začinskog povrća, umak će imati odgovarajuću gustoću, u protivnom mogu se u jelo dodati krušne mrvice prije dolijevanja tekućinama. U gotovi umak mogu se dodati pirjane rajčice na maslinovu ulju sječene na kockice bez kožice i sjemenki. Pored smokava u jelo se mogu dodati višnje, koje se na vrijeme izvade iz umaka i poslužuju kao sastavni dio umaka.


Internet NN 6/2007

• Meso izrezano na kockice sotira se na plitkoj masnoći. Zatim se dodaje sitno iskosani luk i polagano pirja dok ne ukuha tekućina. Posipa se brašnom, dolijeva se rajčica, vino, voda i doda se peršin, ružmarin, češnjak i mažuran. Pirja se na laganoj vatri da meso smekša. Tekućine mora biti toliko da prekrije meso. Kao prilog posluže se kuhane šurlice.


Internet stranice NN 6/2007

• Priprema šurlica: od brašna, jaja, omekšanog maslaca, ulja i soli uz postupno dodavanje vode umijesi se tijesto srednje čvrstoće i oblikuje ga se u male valjčiće koji se valjaju preko pletaće igle da u sredini ostanu šuplji.


Internet stranice NN 6/2007 • U plitkoj posudi zagrijati maslac i staviti prepolovljene smokve. Popržiti smokve sa svih strana. Sve zaliti tekućim medom pomiješanim s malo ruma i lagano sve prokuhati tako da se smokve stalno podlijevaju dobivenom smjesom. Kad je gotovo, posuti bademima. Poslužiti toplo.
Internet stranice NN 6/2007 • Od brašna jaja, tri žlice šećera, malo soli i masnoće umijesiti glatko tijesto srednje čvrstoće.
Internet stranice NN 6/2007 • Pustiti ga odmarati 15 do 30 minuta. Ponovo premjesiti, tanko razvaljati i izrezati u tanke vrpce koje se povežu u čvor ili omotaju oko prsta te isprže u zagrijanoj masnoći do zlatno žute boje. Ocijediti na upijajućem papiru, obilno posipati šećerom u prahu i poslužiti.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 6/2007
• Mlijeko s vanilijom pokuha se. U zdjelu se stave jaja, žumanci i šećer te se dobro izmiješa. Prokuhano se mlijeko procijedi, malo prohladi i lagano dodaje u zdjelu s jajima uz neprestano miješanje.

Poslovne stranice NN 6/2007
• Ostatak šećera karamelizira se i njime se oblože dno i strane oblika, te napune izmiješanom smjesom. Kalupi se stave u vodenu kupku a zatim u pećnicu dok se krema ne stegne. Krema se ne smije kuhati nego lagano ogrušavati.

Servis NN 6/2007 • Kada bude krema upola zgrušana, u kalupe se stavi nekoliko grožđica namočenih u rum.
Glasnik NN 6/2007 • Prije posluživanja rozata se istrese iz kalupa na zdjelu, tanjur ili pliticu za posluživanje i preko se ocijedi karamelizirani umak od rastopljenog šećera. Jelo se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem i pospe krupnije sječenim poprženim bademima.
Novo NN 6/2007 • Što se rozata laganije ogrušava jelo će biti bolje. Ogrušavanje traje 40 do 50 minuta. Suvremeni parno-konvekcijski konvektomati idealni su za ogrušavanje rozate. Ona se može gotoviti u manjim oblicima za jednu osobu ili u većim za više osoba. Na presjeku rozata mora biti puna, bez šupljina i mjehurića, s grožđicama u sredini. Bolje je rozatu gotoviti dan prije i držati je u hladnjaku tijekom noći.
Poslovi NN 6/2007 • Samljevenu puretinu, šunku, kosani luk, kruh namočen u mlijeko, peršinov list, naribane jabuke i mrkvu, sol i papar, jaje, i 15 dkg. kuhanih i protisnutih maruna dobro izmiješati da se poveže. Pureće meso, izrezano u veliki odrezak, lagano potući i napuniti s nadjevom, saviti u savijutak i povezati koncem.
Poticaji NN 6/2007 • Sotirati na vrućoj masnoći, složiti u pleh i peći pola sata u osrednje zagrijanoj pećnici.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 74/98, Broj 38/08, Broj 55/08, Broj 24/93, Broj 73/08, Broj 5/09


LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA Pregled