PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 62/2008 • (o) posuda za brojanje ličinki i veći broj Petrijevih zdjelica promjera 9 cm, kao u Poglavlju I. točki 1. podtočkama (l) i (m) ovoga Priloga,
NN 62/2008 • (r) veći broj posuda zapremine 10 litara za dekontaminaciju uređaja formalinom te za preostali probavni sok korišten za probavu invadiranog mesa,
NN 62/2008 • Ako se uzorci mesa prethodno usitne u stroju za mljevenje mesa, poboljšava se kvaliteta probave. Kada se koristi električna mješalica, ista se uključuje tri do četiri puta, u trajanju od jedne sekunde.
NN 62/2008 • Postupak se može provoditi na skupnim uzorcima od 100 g mesa (istovremeno 100 g uzoraka) ili na uzorcima manjim od 100 g mesa.
NN 62/2008 • – U unutrašnju plastičnu vrećicu ulije se jedna i pol litra prethodno zagrijane vode na 40 do 41 oC,
NN 62/2008 • – Vodi u vrećici dodaje se 25 ml 17,5 % klorovodične kiseline,
NN 62/2008 • – Tome se doda 100 uzoraka od kojih je svaki težak oko 1 g (na temperaturi od 25 do 30 oC), te koji su uzeti na način kao što je to opisano u točki 2. ovoga Dijela,
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 62/2008 • – Plastična vrećica se vadi iz Stomachera i probavni sok s razgrađenim mesom se filtrira kroz sito u laboratorijsku čašu zapremine 3 litre,
NN 62/2008 • – Plastična vrećica se ispire s oko 100 ml vode. Ispirkom se dalje ispire sito i na kraju dodaje filtratu unutar laboratorijske čaše,
NN 62/2008 • – Skupnom uzorku od 100 pojedinačnih uzoraka može se dodati do 15 pojedinačnih uzoraka i pregledati zajedno s skupnim uzorkom od 100 uzoraka.
NN 62/2008 • – Probavni sok se priprema miješanjem oko jedne i pol litre vode i 25 ml 17,5 % klorovodične kiseline. Tome se dodaje 6 g pepsina i sve se pomiješa pri temperaturi od 40 do 41 oC. Ovaj se redoslijed mora strogo poštivati kako bi se izbjegla razgradnja pepsina,
NN 62/2008 • – Od probavnog soka se odvoji količina koja odgovara omjeru od 15 ml po gramu uzorka (npr. za 30 uzoraka potrebno je 450 ml, 30x15 ml). Probavni sok se stavlja u unutarnju od dvije plastične vrećice zajedno sa uzorcima mesa od 1 g (pri temperaturi od 25 do 30 oC) sakupljenim u skladu s točkom 2. ovoga Dijela,
NN 62/2008 • – Plastična vrećica se izvadi iz Stomachera. Probavljeni sadržaj se filtrira kroz sito u laboratorijsku čašu zapremine od 3 litre,
NN 62/2008 • 30 oC), koja se kasnije koristi i za ispiranje sita i dodaje filtratu u laboratorijskoj čaši.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 18/09, Broj 1/09,
Broj 55/02, Broj 154/98,
Broj 105/06, Broj 80/07
LINK - POSLOVNI SAVJETNIK, POSLOVNI SUBJEKTI, POSLOVNI PLAN I DRUGO