PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 6/2007 • U lonac staviti kuhati grah i kost od pršuta prethodno očišćenu i prokuhanu u vodi. Dodati pešt (slanina i češnjak mljeveni i pomiješani), a kad je grah gotovo kuhan, dodati mladi kukuruz. Zatim dodati krumpir narezan na kockice. Kada je sve kuhano, izvaditi kost od pršuta. S nje oguliti meso, ponovo ga vratiti u lonac. Krumpir izgnječiti, te začiniti prema ukusu.
NN 6/2007 • Oprane i isječene kosti, peraje i glave pristave se kuhati u hladnu vodu s očišćenim i krupno sječenim začinskim povrćem, paprom (u zrnu) i soli. Nakon pola sata kuhanja dodaje se vino, riblje meso, maslinovo ulje i limun. Juha se nastavi kuhati još dvadesetak minuta.
NN 6/2007 • Juha se izmakne s ognja i pusti potpuno staložiti, doda se papar (mljeveni), po potrebi sol, nekoliko kapi limunova soka, a zatim se procijedi kroz fino sito.
NN 6/2007 • Riblje meso odvoji se od kože i kosti i izlomi na komade srednje veličine.
NN 6/2007 • Za ovu juhu mogu se uporabiti razne vrste bijelih morskih riba sitnijih i krupnijih. Bolje je miješati više vrsta riba. Najbolje su ribe sa čvršćim mesom: škarpina, kirnja, komarča i druge. Na ovaj način može se pripremiti juha samo od jedne vrste riba, pr. »juha od škarpine«. Meso koje se dodaje u juhu tijekom posluživanja ne smije biti prekuhano.
NN 6/2007 • Pršut i zarebnik tanko narezati na stroj, a sir narezati malo deblje nožem. Složiti simetrično na pladanj i ukrasiti listovima salate, maslinama i rajčicama.
NN 6/2007 • (poprženo meso, korjenasto začinsko povrće, rajčica, temeljac, specijalna domaća tjestenina)
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 6/2007 • U juhu se ukuhaju »zanzarele«, doda se sjeckani peršin kopar i papar.
NN 6/2007 • Za juhu najbolje je uporabiti janjeću plećku ili but. Meso se odvoji od kosti, koje se upotrebljavaju skupa sa začinskim povrćem i začinom za kuhanje temeljca.
NN 6/2007 • »Zanzarele« su vrsta tekućeg tijesta. Za 10 osoba potrebno je 2 žumanca, 0,08 kg brašna i sol. Od navedenih namirnica izmiješa se jednolično tekuće tijesto koje se s pomoću štrcaljke dodaje u kipuću juhu.
NN 6/2007 • Jakovske kapice otvore se i meso izvadi. Meso školjke blanšira se u vodi s dodatkom limunova soka, vina i soli. U posebnoj posudi sastavi se mješavina od ulja, sjeckanog češnjaka i peršina, papra, soli, limunova soka i protisnutog sira.
NN 6/2007 • Meso se vrati u školjku, prelije mješavinom, pospe sirom parmezanom i zapeče u salamanderu. Jelo je gotovo kad se površina zakorušti i dobije lijepu rumenu boju.
NN 6/2007 • Za zapeći jelo upotrebljava se donja dublja polovica školjke. Ako se jelo poslužuje kao toplo predjelo, daju se dvije školjke za jednu osobu, odnosno četiri školjke ako se poslužuje kao glavno jelo. Riža se ispirja s maslinovim uljem, šafranom i temeljcem od ribe.
NN 6/2007 • Duboko smrznutu hobotnicu odlediti, očistiti i oprati. Staviti ju u lonac na plinsku vatru bez kapi vode, poklopiti i pirjati na suho. Povremeno je okretati. Ubrzo će hobotnica pustiti ljubičastu tekućinu. Pirjanje traje dokle god tekućina ne iskuha i na dnu lonca ostane samo ljubičasta boja. Ugasiti plin. Mladi krumpir srednje veličine oprati, a ako je veći narezati po pola ne čisteći koru. Posložiti ga u tepsiju, vrlo malo posoliti, dodati po pola prerezanu glavicu luka, a u sredinu staviti hobotnicu, te sve skupa preliti maslinovim uljem. Poklopiti pekom i nabacati žar. Pečenje traje otprilike 40 minuta. U lonac u kojem se pirja hobotnica doliti malo maslinova ulja i na tome ljubičastom talogu pirjati fino sjeckani češnjak da se umrtvi. Doliti bijelo vino, dodati papar i peršin, ali ne i soli jer to je zapravo more isušeno iz hobotnice. Kuhati dvije minute, otkriti peku, politi po hobotnici i krumpiru i pustiti još dvije do tri minute da krumpir u sebe upije ukusni umak. Ova radnja vrijedi i za pripremu hobotnice u pećnici na temperaturi od 200 °C.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 2/07, Broj 115/07,
Broj 3/07, Broj 15/06,
Broj 9/94, Broj 136/03
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA