PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 39/2009 • Na temelju članka 94. stavka 2. Zakona o hrani (»Narodne novine« br. 46/07, 155/08), ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donosi
NN 39/2009 • Ovim se Pravilnikom propisuju metode za određivanje kakvoće šećera pri interventnom otkupu.
NN 39/2009 • Zahtjevi kakvoće kojima pri interventnom otkupu mora udovoljavati bijeli šećer propisani su u Prilogu I. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 39/2009 • Metode za utvrđivanje sukladnosti s propisanim zahtjevima kakvoće propisane su u Prilogu II. koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.
NN 39/2009 • KLASA 1.Šećer višeg stupnja kakvoće od standardnog, sljedećih svojstava:
NN 39/2009 • KLASA 3.Šećer nižeg stupnja kakvoće od standardnog, sljedećih svojstava:
NN 39/2009 • KLASA 4.Šećer nižeg stupnja kakvoće od standardnog koji nije uključen u Klasu 1., 2. i 3.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 39/2009 • 1.2. Odmjerne tikvice 100 ± 0,05 mL; 500 ± 0,25 mL; 1000 ± 0,40 mL.
NN 39/2009 • 1.4. Za pripremu svih otopina (otopine šećera i otopine kalijevog klorida) mora se upotrebljavati dvostruko destilirana ili deionizirana voda specifične vodljivosti manje od 2 µS cm-1. Sve posude i pipete prije upotrebe treba dobro isprati vodom navedene kakvoće.
NN 39/2009 • Prema metodi rada korištenog instrumenta, instrument mora biti podešen tako da pokazuje gore navedenu vrijednost uvećanu za specifičnu vodljivost vode ili se gore navedena vrijednost, uvećana za specifičnu vodljivost korištene vode, upotrebljava za izračunavanje konstante ćelije.
NN 39/2009 • 2.1. Pripremiti 28%-tnu otopinu šećera otapanjem 31,3 ± 0,1 g šećera pri 20 ± 0,2°C u odmjernoj tikvici od 100 mL ili otapanjem 28 g šećera i nadopunjavanjem vodom do 100 g. Otopinu dobro promiješati i prenijeti u ćeliju za mjerenje. Kada je temperatura otopine točno 20 ± 0,2°C očitati specifičnu vodljivost. Od očitane vrijednosti oduzeti 50% očitane vrijednosti za upotrijebljenu vodu.
NN 39/2009 • indeks 28 označava da je upotrijebljena 28%-tna otopina šećera
NN 39/2009 • (Metoda Instituta Brunswick, izvor: Schneider F., A. Emmerich i J. Dubourg, Zucker 18, 571 (1965.) i Sucr. Franç., 106, 219 (1965.))
NN 39/2009 • 1.2. Fluorescentna svjetiljka sa svjetlosnim izvorom dnevne svjetlosti postavljena u sprijeda otvorenu malu kutiju dubine 20 cm, širine 120 cm i visine 50 cm tako da je okomita udaljenost između svjetiljke i uzoraka šećera približno 35 cm. Oči analitičara moraju biti zaštićene od direktnog svjetla zaštitnom trakom visine približno 15 cm.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 57/05, Broj 140/05,
Broj 78/93, Broj 152/08,
Broj 48/03, Broj 41/94
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE