PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 56/2006 • 1. Nadležni ovlašteni veterinar te nadležno tijelo moraju nadzirati objekte za toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla kako bi utvrdili da se primjenjuju odredbe propisane ovim Pravilnikom. Posebice se mora:
NN 56/2006 • – učinkovitost autokontrola koje se provode u objektu, u skladu s člankom 25. ovoga Pravilnika;
NN 56/2006 • – ispravnost proizvoda nakon prerade. Analize i testovi moraju se obavljati u skladu s znanstveno priznatim metodama (prema priznatim međunarodnim metodama ili prema nacionalnim metodama); i
NN 56/2006 • c) vršiti sve ostale provjere koje smatra potrebnima, kako bi se osiguralo ispunjavanje uvjeta iz ovoga Pravilnika.
NN 56/2006 • 1. Nadležno tijelo mora odobriti objekte za toplinsku preradu provjeravajuću i odobravajući sljedeće:
NN 56/2006 • a) građevinski prikaz (glavni projekt koji uključuje arhitektonski, građevinski i tehnološki projekt te projekte instalacija ili druge projekte bitne za tehničko rješenje; nacrt lokacije-smještajni plan sa označeno sjevernom stranom, u mjerilu 1:250; tlocrt objekta u mjerilu 1:100; presjeci visine svih prostorija koje su pod nadzorom veterinarske inspekcije; specifikacija opreme i tehnološki proračun materijala) i opis tehnološkog procesa (s dijagramom tijeka procesa);
NN 56/2006 • b) utvrđivanje kritičnih kontrolnih točaka (KKT), uključujući brzinu prerađivanja materijala kod kontinuiranih sustava;
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 56/2006 • – veličine čestica nusproizvoda životinjskog podrijetla prilikom nekontinuirane i kontinuirane toplinske prerade, a koja se određuje prema veličini otvora u uređaju za usitnjavanje ili prema razmacima u drobilici, i
NN 56/2006 • – za temperaturu, tlak, vrijeme prerade i brzina prerade nusproizvoda životinjskog podrijetla (samo za kontinuirane sustave) prema odredbama točke 2. i 3. ovoga Poglavlja.
NN 56/2006 • a) temperaturu treba pratiti pomoću odobrenih uređaja i prikazivati je u stvarnom vremenu;
NN 56/2006 • c) vrijeme toplinske prerade mora biti prikazano na dijagramima vrijeme/temperatura i vrijeme/tlak.
NN 56/2006 • Svi odobreni uređaji za mjerenje i bilježenje temperature, vremena i pritiska vodene pare se moraju baždariti barem jednom godišnje.
NN 56/2006 • b) pomoću netopivih markera (na primjer, manganov dioksid) ili druge jednako pouzdane metode, treba izmjeriti vrijeme protoka nusproizvoda životinjskog podrijetla unutar uređaja odnosno kontinuiranog sustava toplinske prerade, te rezultat mjerenja zabilježiti i prema potrebi predočiti nadležnom ovlaštenom veterinaru, odnosno nadležnom tijelu.
NN 56/2006 • Vrlo je važno da se vrijeme protoka materijala pažljivo mjeri i kontrolira, a tijekom provjere za odobrenje procesa i tijekom tehnološkog procesa toplinske prerade se mora pratiti poput KKT (kritične kontrolne točke). S obzirom na tehnološku opremu koja se koristi, potrebno je kontrolirati:
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 142/06, Broj 47/03,
Broj 97/01, Broj 31/04,
Broj 130/00, Broj 186/04
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE