PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 119/2006 • 1.2.2. u prvoj sezoni proizvodnje krumpira koja slijedi nakon razdoblja iz podtočke 1.2.1., pod uvjetom da tijekom provođenja sustavnog istraživanja u najmanje dvije uzastopne vegetacijske godine prije sadnje na polju nisu nađene samonikle biljke krumpira i druge samonikle biljke domaćini, dopušta se proizvodnja sjemenskog ili merkantilnog krumpira, uz testiranje izvađenih gomolja sukladno propisanom postupku.
NN 119/2006 • 2.1. u vegetacijskoj godini koja slijedi nakon godine u kojoj je zaraza utvrđena:
NN 119/2006 • – zabranjuje se sadnja gomolja i biljaka krumpira, te sjetva sjemena krumpira u botaničkom smislu ili drugih samoniklih biljaka domaćina štetnog organizma, ili se
NN 119/2006 • – dopušta sadnja certificiranog sjemenskog krumpira namijenjenog isključivo proizvodnji merkantilnog krumpira,
NN 119/2006 • 2.3. najmanje još u trećoj vegetacijskoj godini koja slijedi nakon godine u kojoj je utvrđena zaraza dopušta se sadnja samo certificiranog sjemenskog krumpira ili sjemenskog krumpira proizvedenog pod stručnim nadzorom iz certificiranog sjemenskog krumpira, za sjemensku ili merkantilnu proizvodnju,
NN 119/2006 • 2.4. u svakoj vegetacijskoj godini iz podtočke 2.1., 2.2. i 2.3. ove točke poduzimaju se mjere uklanjanja samoniklih biljaka krumpira i drugih biljaka domaćina štetnog organizma ako su prisutne i provodi se službeno testiranje izvađenog krumpira sa svakog polja sukladno propisanom postupku.
NN 119/2006 • 3. Odmah nakon utvrđivanja zaraze štetnim organizmom i nakon sljedeće vegetacijske godine, svi strojevi, oprema i skladišni prostori na mjestu proizvodnje koji su se koristili u proizvodnji krumpira moraju se očistiti i dezinficirati primjenom odgovarajućih postupaka u skladu s člankom 12. ovoga Pravilnika.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 119/2006 • – zabranjuje se sadnja gomolja i biljaka krumpira te sjetva sjemena krumpira u botaničkom smislu, sve dok se u tom zaštićenom prostoru, pod nadzorom fitosanitarnog inspektora, ne provedu mjere uništavanja štetnog organizma i ukloni sav biljni materijal koji potječe od biljaka domaćina, pri čemu se, kao minimalna mjera, obvezno provodi potpuna zamjena supstrata za uzgoj te čišćenje i dezinfekcija proizvodne jedinice i cjelokupne opreme, i sve dok nakon toga fitosanitarni inspektor ne odobri proizvodnju krumpira, i
NN 119/2006 • – dopušta se sadnja isključivo certificiranog sjemenskog krumpira ili mini-gomolja ili mikro biljaka dobivenih iz kulture biljnog tkiva, koje potječu iz testiranih izvora.
NN 119/2006 • II. U ČITAVOM SIGURNOSNOM PODRUČJU, PORED MJERA NAVEDENIH U GLAVI I. OVOGA PRILOGA:
NN 119/2006 • 2. Odmah i tijekom najmanje triju vegetacijskih godina koje slijede iza one u kojoj je zaraza utvrđena, fitosanitarni inspektor:
NN 119/2006 • – nadzire posjede na kojima se uzgajaju, skladište, nalaze ili dorađuju gomolji krumpira, uključujući i posjede s kojih i na kojima su se koristili strojevi za obavljanje radnji u vezi s nabrojenim djelatnostima,
NN 119/2006 • – naređuje da se na svim posjedima unutar tog područja s proizvedenim sjemenskim krumpirom postupa odvojeno od merkantilnog krumpira, ili da se obavi čišćenje i dezinfekcija između postupanja sa sjemenskim i merkantilnim krumpirom,
NN 119/2006 • – provodi sustavno istraživanje iz članka 3. ovoga Pravilnika.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 46/96, Broj 78/05,
Broj 50/05, Broj 43/09,
Broj 90/05, Broj 55/00
LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE