PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled usluga

PREGLED PRAVNE REGULATIVE - AŽURIRANO
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost. Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
zg-prirodna-zastupljenost-mikroorganizma-u-ixet NN 53/2006

• U slučaju mutanta ili genetski modificiranog mikroorganizma treba navesti detaljne podatke o proizvodnji i izolaciji te o načinima pomoću kojih ga je jasno razlikovati od polaznog soja.


Stranica 2006-05-53-1272 NN 53/2006

• Ako mikroorganizam tvori toksine s rezidualnim učinkom na ciljane organizme, način djelovanja toksina treba opisati.


Internet NN 53/2006

• Gdje je bitno, navode se podaci o mjestu infekcije i načinu ulaska u ciljani organizam te o njegovim osjetljivim razvojnim fazama. Moraju se priložiti podaci o svim pokusnim istraživanjima.


Internet stranice NN 53/2006

• Navodi se na koji način može doći do unosa mikroorganizma ili njegovih metabolita (naročito toksina) (npr. kontaktno, želučano, udisanjem). Također se navodi da li se mikroorganizam ili njegovi metaboliti translociraju u bilju i ako je bitno, na koji način.


Internet stranice NN 53/2006
• Navode se svi raspoloživi podaci i informacije o učincima na organizme koji ne pripadaju ciljanoj skupini unutar područja na kojemu se mikroorganizam može proširiti. Navodi se prisutnost organizama koji ne pripadaju ciljanoj skupini, a koji su ili srodni s ciljanim vrstama ili su posebno izloženi.

Internet stranice NN 53/2006
• Navodi se svako saznanje o toksičnom učinku aktivne tvari ili njezinih metabolita na ljude ili životinje, o tome da li je organizam sposoban zaraziti ljude ili životinje (uključujući jedinke oslabljena imuniteta) i da li je patogen. Navodi se svako saznanje o tome može li aktivna tvar ili njeni produkti uzrokovati nadraženje kože, očiju ili dišnih organa ljudi ili životinja, te da li uzrokuju preosjetljivost u dodiru s kožom ili udisanjem.

Internet stranice NN 53/2006 • Prilažu se podaci o životnom ciklusu mikroorganizma, simbiozi, parazitizmu, kompetitivnosti, predatorstvu itd, uključujući organizme domaćine, kao i vektore virusa.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE Pregled
Informacije NN 53/2006 • Dostavljaju se podaci o pojavi faza mirovanja i njihovom vremenu preživljavanja, virulenciji i infektivnom potencijalu.
Poslovne stranice NN 53/2006 • Navodi se sposobnost mikroorganizma da u različitim razvojnim fazama nakon primjene stvara metabolite, uključujući toksine, koji predstavljaju rizik za zdravlje ljudi i/ili okoliš.
Pregledi NN 53/2006 • Navode se podaci o životnom ciklusu mikroorganizma, njegovoj postojanosti u tipičnim ekološkim uvjetima primjene, te njegovoj osjetljivosti na određene dijelove okoliša (npr. UV zrake, tlo, vodu).
Glasnik NN 53/2006 • Mora se odrediti raspon temperatura na kojima mikroorganizam raste, uključujući najmanju, najveću i optimalnu temperaturu. Ovi su podaci posebno korisni kao pokazatelji potrebe provođenja studija o učincima na ljudsko zdravlje (točka 5. dijela B Priloga I. ovoga Pravilnika).
Novo NN 53/2006 • Moraju se navesti mogući učinci čimbenika kao što su temperatura, UV zrake, pH i prisutnost određenih tvari i drugih čimbenika na stabilnost relevantnih toksina.
Poslovi NN 53/2006 • 2.6. Povezanost s poznatim patogenima bilja, životinja ili ljudi
Poticaji NN 53/2006 • Navodi se mogućnost postojanja vrsta iz roda kojem pripada aktivni mikroorganizam ili gdje je bitno, kontaminirajući mikroorganizam koji je patogen za ljude, životinje, usjeve ili druge vrste koje ne pripadaju ciljanoj skupini, te se mora navesti tip bolesti koje uzrokuje. Gdje je moguće, navodi se način razlikovanja aktivnog mikroorganizma od navedenih patogenih vrsta.
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR: Broj 57/96, Broj 142/06, Broj 7/07, Broj 115/03, Broj 103/00, Broj 48/07


LINK - PONUDA ZA HRVATSKE PODUZETNIKE, SERVISNE INFORMACIJE Pregled