PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 52/2009 • Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom objave u »Narodnim novinama«.
NN 52/2009 • O ZABRANI UVOZA I PROVOZA PREKO PODRUČJA REPUBLIKE HRVATSKE ŽIVIH SVINJA I NJIHOVIH PROIZVODA RADI SPRJEČAVANJA UNOŠENJA VIRUSA SVINJSKE GRIPE PODTIPA H1 N 1
NN 52/2009 • 1. Radi sprječavanja unošenja u Republiku Hrvatsku virusa svinjske gripe podtipa H1 N 1 zabranjuje se ulazak u Republiku Hrvatsku iz područja kontinenata Sjeverne i Južne Amerike sljedećih pošiljaka:
NN 52/2009 • e) proizvoda od mesa domaćih i divljih svinja koji nisu bili obrađeni na način kojim bi sa sigurnošću bio uništen virus svinjske gripe;
NN 52/2009 • g) proizvoda životinjskog podrijetla (od svinja) namijenjenih farmaceutskoj ili medicinskoj (kirurškoj) uporabi koji nisu bili obrađeni na način kojim bi sa sigurnošću bio uništen virus svinjske gripe;
NN 52/2009 • h) patološkog materijala i bioloških proizvoda (od svinja) koji nisu bili obrađeni na način kojim bi sa sigurnošću bio uništen virus svinjske gripe.
NN 52/2009 • 2. Navedena zabrana odnosi se i na pošiljke domaćih i divljih svinja koje potječu iz drugih država ako se prije ulaska na teritorij Republike Hrvatske provoze preko područja kontinenata Sjeverne i Južne Amerike.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 52/2009 • a) proizvoda od mesa svinja obrađenih na način kojim bi sa sigurnošću bio uništen virus svinjske gripe:
NN 52/2009 • – hermetički zatvorenih toplinski obrađenih konzervi od mesa, koje su tijekom proizvodnje bile podvrgnute obradi sa Fo vrijednosti 3 i više, odnosno trajnih konzervi;
NN 52/2009 • – proizvoda od mesa svinja u kojima je tijekom obrade u cijelom proizvodu postignuta temperatura od minimalno 70°C;
NN 52/2009 • – tretirane kalcijevom lužinom na pH vrijednosti 12 do 13 najmanje 8 do 10 sati, te nakon toga tretirane kiselinom na pH vrijednosti 1 do 3 najmanje 6 do 10 sati;
NN 52/2009 • – soljene morskom soli uz dodatak 2% kalcinirane sode najmanje 7 dana, ako su tako obrađene kože bile skladištene najmanje 30 dana prije utovarivanja u mjestu podrijetla;
NN 52/2009 • c) kemijski potpuno obrađeni proizvodi, kao što je wet-blue koža, kromirana koža, kuhane čekinje, i slično;
NN 52/2009 • d) toplinski obrađena tehnička mast i želatina gdje je za vrijeme obrade postignuta temperatura u središtu proizvoda od najmanje 70°C;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA
IZBOR:
Broj 50/01, Broj 57/96,
Broj 79/97, Broj 50/09,
Broj 107/07, Broj 90/04
LINK - VODIČ KROZ POSLOVNE USLUGE KOJE SU VAM DOSTUPNE