PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NOVI BRZI PREGLED ZAKONSKE REGULATIVE
Brzi pregled sadržaja propisa. Projekt je nastao za potrebe poslovnih ljudi koji kontinuirano prate pravnu regulativu kako bi se
informirali da li je objavljen neki novi propis koji se odnosi na njihovu djelatnost.
Radi brzog pregleda, na ovim stranicama nalazi se sažetak sadržaja, a klikom na link može se pregledati originalni izvor i cijeli sadržaj.
NN 99/2007 • Provedbene mjere i prijelazna rješenja mogu se utvrđivati u skladu s posebnim postupkom Europske komisije.
NN 99/2007 • 1) Prilozi II. i III. ovoga Pravilnika mogu se prilagođavati ili ažurirati uzimajući u obzir:
NN 99/2007 • (b) iskustvo stečeno provedbom sustava HACCP u skladu s člankom 5. Pravilnika o higijeni hrane;
NN 99/2007 • (c) tehnološki razvoj i njegove praktične posljedice te očekivanja potrošača u pogledu sastava hrane;
NN 99/2007 • 3) Nadležno tijelo može, u skladu sa člankom 57. Zakona o hrani, ne dovodeći u pitanje ostvarivanje ciljeva ovog Pravilnika i Zakona o hrani, odobriti odstupanja odnosno donijeti nacionalne mjere za prilagodbu zahtjeva utvrđenih u Prilogu III. ovoga Pravilnika.
NN 99/2007 • (a) zabraniti ili ograničiti stavljanje na tržište sirovog mlijeka ili sirovog vrhnja koje je namijenjeno za izravnu prehranu ljudi; ili
NN 99/2007 • (b) dopustiti uporabu sirovog mlijeka koje ne zadovoljava kriterije utvrđene u Prilogu III., Odjeljku IX. ovoga Pravilnika u pogledu broja mikroorganizama (broja kolonija na podlozi) i broja somatskih stanica za proizvodnju sireva s razdobljem starenja ili zrenja od najmanje 60 dana, te mliječnih proizvoda dobivenih pri proizvodnji takvih sireva, pod uvjetom da to ne dovodi u pitanje ostvarenje ciljeva ovoga Pravilnika i Zakona o hrani.
LINK - PREGLED SVIH FINANCIJSKIH I POSLOVNIH USLUGA, INTERNET USLUGE
NN 99/2007 • 2. odredilo, što se tiče strojno otkoštenog mesa, koji udio kalcija nije značajno veći od udjela kalcija u mljevenom mesu;
NN 99/2007 • 3. utvrdili drugi oblici obrade kojima se u objektima za preradu mogu podvrgnuti živi školjkaši iz proizvodnih područja iz razreda B ili C koji nisu bili pročišćeni ili ponovo položeni;
NN 99/2007 • 5. utvrdile, u suradnji s odgovarajućim referentnim laboratorijem Europske zajednice, dodatne zdravstvene norme za žive školjkaše, uključujući:
NN 99/2007 • (c) planove uzorkovanja te metode i dopuštena analitička odstupanja koja se primjenjuju pri provjeravanju usklađenosti sa zdravstvenim normama;
NN 99/2007 • 6. utvrdile zdravstvene norme ili pregledi ako znanstveni dokazi ukazuju da su oni potrebni za zaštitu javnog zdravlja;
NN 99/2007 • 8. utvrdila mjerila na temelju kojih će se određivati kada epidemiološki podaci ukazuju da ribolovno područje ne predstavlja opasnost za zdravlje zbog prisutnosti parazita, te određivati kada nadležno tijelo može dopustiti subjektima u poslovanju s hranom da ne moraju zamrzavati proizvode ribarstva u skladu s Prilogom III. Odjeljkom VIII. Poglavljem III. Dijelom D ovoga Pravilnika;
NN 99/2007 • 9. utvrdili kriteriji svježine i granične vrijednosti za histamin i ukupni isparivi dušik za proizvode ribarstva;
PRETHODNO - SLJEDEĆA STRANICA IZBOR:
Broj 86/04, Broj 124/09,
Broj 56/08, Broj 5/02,
Broj 151/03, Broj 34/06
LINK - SERVIS SA POSLOVNIM INFORMACIJAMA, PROGRAMIMA I USLUGAMA